Barselona zaustavila Partizanov niz pobeda

Košarkaši Partizana nisu uspeli da zabeleže i treću uzastopnu pobedu u Evroligi pošto su u Areni pred rekordnim brojem navijača poraženi od Barselone sa 89-80.

Gosti su na startu odmah poveli sa 5-0 posle trojke Laprovitole, ali se potom ušlo u neizvestan odnos snaga, pa je najveća prednost Katalonaca u prvoj deonici bila 6 poena kada je Mirotić ubacio trojku za 8-2.

Partizan je na nešto manje od tri minuta do isteka prvih 10 minuta trojkom Nanelija prišao na samo pola koša manjka, ali je Barsa odbila nalet i poenima Kalinića povela sa 25-20, a Smailagić jednim ubačenim bacanjem ublažio zaostatak na 25-21 na kraju prvog perioda.

Druga četvrtina je međutim pripala timu Željka Obradovića, koju su dobili sa 24-19 i poveli na poluvremenu sa 45-44.

Smailagić je svoj niz na startu drugog kvartala nastavio trojkom i ponovo smanjio na samo poen razlike, a ubrzo je Egzum trojkom po prvi put poravnao rezultat, a potom nanizao još pet poena i doneo prednost od 32-27 posle nešto manje od tri minuta igre.

To je Jasikevičijusa primoralo na tajmaut, nakon kog je odmah serija našeg tima prekinuta trojkom Majka Tobija (32-30). Najveća prednost u prvom poluvremenu na bilo kojoj strani dostignuta je posle koša Lesora za 40-32 na nešto više od 4 minuta do kraja prvih 20 minuta.

Nije se međutim dao tim kao što je Barselona pomesti, usledila je ubrzo i nova trojka Mirotića, alii je u samom finišu ovog perioda Higins sa pet poena bio najzaslužniji što su gostujući košarkaši zaostajali samo jedan poen na polovini utakmice.

Treća deonica nije dobro prošla po crno-bele, što je nagovešteno već na početku seriijom gostiju 7-0, posle pet vezanih poena Abrinesa, kada je došlo do novog okreta (51-45). Poenima Veselog i Mirotića dostignuta je negde na polovini četvrtine i prva dvocifrena prednost na utakmici (59-49), koja je odmah posle realizovanih bacanja Laprovitole narasla na maksimalnih +12.

U pravom trenutku je hladne glave bio kapiten Panter i pogodio dalekometnu trojku na 50 sekundi od isteka ovog dela, što su bili i poslednji poeni u četvrtini, pa je zaostaatk bio jednocifren pred ulazak u posednjih 10 minuta – 66:58.

Crno-beli su odlično ušli u odlučujući period i serijom 5-0 smanjili na samo 3 poena manjka, ali je nalet nakon tajmauta sasekao još jednom svojom trojkom Nikola Mirotić, kada je Barselona povela sa 69-63, a pokušaj Pantera da odmah uzvrati šutem iz ugla nije urodio plodom.

Egzum je uspeo da smanji na -3, ali je onda usledo period veoma neefikasne igre sa obe strane, pa je tim Šarunasa Jasikevičijusa u završnici uspeo da sačuva stečenu zalihu i odnese pobedu iz Beograda.

Najzaslužniji za pobedu bili su Nikolas Laprovitola sa 25 poena i 7 asistencija, i Nikola Mirotić sa 19 poena i 8 skokova. Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli takođe se istakao sa 14 poena, 6 skokova i 4 završna dodavanja, dok je Nikola Kalinić sakupio 4 poena i po skok i asistenciju.

U Partizanu je ponovo odličan bio Dante Egzum sa 24 poena, Kevin Panter je upisao 16, a Zek Ledej 10 uz 5 uhvaćenih lopti.

Crno-beli već za dva dana nastavljaju pakleni niz pošto na istom mestu dočekuju Real Madrid.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dobre vesti: Defanzivac Rome izašao iz bolnice

Fudbaler Rome Evan Ndika napustio je bolnicu nakon što je kolabirao na terenu tokom meča, saopštila je Roma.  Ndika...

POVEZANE OBJAVE