EL: Baskonija i Efes se približili Partizanu, Makabi “pobegao”, sjajni Micić i Marinković (VIDEO)

Košarkaši Partizana nažalost nisu uspeli da nastave veliki niz pobeda i da posle Efesa i Olimpijakosa savladaju i Barselonu, pošto su večeras poraženi u Areni pred rekordnim brojem gledalaca.

To su iskoristili timovi koji se sa crno-belima bore za mesto u plejofu, odnosno što bolji plasman pred četvrtfinale.

Baskonija je savladala u Fernando Buesa areni Albu iz Berlina sa 93-87 i upisala 16. pobedu, pa je sada na osmom mestu i sa samo jednom manje u odnosu na tim Željka Obradovića.

Najzaslužniji za pobedu bio je Kotsar sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 3 asistencije, a ništa lošiji nije bio ni Tompson sa 21 poenom i 11 asistencija, uz 4 skoka.

Nadovezao se sjajno i Vanja Marinković sa 15 poena, uz još 2 skoka i asistenciju.

U poraženom timu je Maodo Lo imao 15 poena i po 4 skoka i asistencije, a Vecel 13 poena i 6 skokova.

Anadolu Efes, aktuelni šampion, prekinuo je lošu seriju i na svom parketu bio ubedljiv protiv milanske Olimpije sa 89-69. Na taj način se približio crno-belima na dve pobede zaostatka i zauzima 10. mesto, ali je praktično iz trke za plejof izbacio današnjeg protivnika, koji ostaje na učinku 14/17.

Odličan je bio Vasa Micić sa 15 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Uz njega su i druga dva nosioca igre bila na vrhuncu, pa je Šejn Larkin upisao 18 poena i 5 asistencija, a Vil Klajburn 16 poena, 3 skoka i 2 završna dodavanja.

U Milanu je ubedljivo najbolji bio bivši igrač Mege Timoti Luvavu sa 19 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Makabi iz Tel Aviva se na šestom mestu odlepio od Partizana za jednu pobedu, pošto je bio više nego ubedljiv na svom terenu protiv Virtusa, slavivši sa 111-80.

Darun Huilijard je postigao 16 poena, uz 4 soka i 5 asistencija, dok su Vejd Boldvin (3 skoka, 7 asistencija) i Lorenco Braun (3 skoka, 8 asistencija) imali po 14 poena.

U poraženom timu je Odželedže zabeležio 16 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Avudu Abas 13 poena.

Miloš Teodosić je i dalje van parketa zbog povrede.

U okršaju timova koji su izgubili šanse za plasman u najboljih osam i koji imaju jako loše sezone u najjačem takmičenju, Panatinaikos je u Oaka areni bio bolji od Bajerna sa 86-76.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE