TINJA PLEJ – OF NADA: Zvezda razbila Valensiju u Pioniru!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, savladali su na svom parketu Valensiju 92:73 u 31. kolu Evrolige. Crveno – beli su od početka diktirali ritam i zabeležili 14. trijumf u sezoni. Tako imaju teoretske šanse za plasman u Top8 na tri kola do kraja nakon što su vezali dve pobede protiv španskih ekipa.

Meč su za domaćine počeli Kampaco, Vildoza, Lazarević, Petrušev i Martin. Valensija je krenula u postavi Hermanson, Radebo, Puerto, Klaver i Dubljević.

Utakmicu je poenima otvorio Fakundo Kampaco a crveno – beli imali početnih 4:0. Izrabranici Duška Ivanovića su bolje ušli u susret. Tokom većeg dela prve četvrtine imali su prednost u efikasnoj deonici. Krajem tog perioda, Valensija je preokrenula i prvi put povela.

I tokom druge četvrtine nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi. Zvezdi je uspelo da nakon vezanih trojki Vildoze i Holanda povede 39:33. Kasnije je Martin na asistenciju Kampaca zakucao i kompletirao seriju 8:0 za 41:33. Zvezda je na poluvreme otišla sa +5 (46:41)

Hasan Martin je bio najefikasniji kod crveno – belih sa 7 poena. Najbolji od svih igrača bio je Radebo sa 12 koševa nakon prvih 20 minuta.

Radebo i Petrušev su postigli po koš na startu drugog poluvremena. Zvezda i u tom delu igre pravi mini seriju i nakon 7:0 stiče dvocifrenu prednost 53:43. Valensija je pri kraju perioda uspela da priđe na -5. Zvezda sa +7 (69:62) ulazi u poslednju četvrtinu.

Slobodnim bacanjima Jasiela Rivera, počela je krajnja deonica. Crveno – beli nakon toga prave seriju 7:0 i vraćaju dvocifreni plus koji su imali tokom treće četvrtine (76:64). Valensija je pokušavala da meč uvede u neizvesnu završnicu. Nakon mini serije i koševa Petruševa i Dobrića, Zvezda je stigla na maksimalnih +14 (85:71) na dva ipo minuta do kraja.

Crveno – beli su potom bez problema priveli susret kraju. Petrušev je trojkom doneo i +18.

Upravo je on bio najefikasniji kod pobednika sa 20 poena. Dobrić je imao 16 a Kampaco koš manje.

Kod Valensije istakao se Radebo sa 14 a Džons i Harper imali su po 12 poena.

Zvezda naredni meč duple nedelje Evrolige igra u Vilerbanu protiv Asvela. Valensija gostuje Žalgirisu koji ima ambicije za plej of.

Crvena zvezda Meridianbet – Valensija 92:73 (20:21, 26:20, 23:21, 23:11)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U TRCI ZA TITULU: Tobdžije prodaju vezistu, uporni da dovedu pojačanje iz Vile

Fudbaleri Arsenala trenutno su lideri Premijer lige i ostalo im je još četiri meča. Ligu šampiona završili su protiv Bajerna,...

POVEZANE OBJAVE