Gocić objasnio odstranjivanje Mandića: Za dobrobit ekipe

Potres u vaterpolo klubu Novi Beograd se desio pošto klub nije uspo da odbrani titutlu u regionalnoj ligi, a i pošto je Živko Gocić iz tima izbacio reprezentativca Dušana Mandića.

On je tim povodom na konferenciji za novinare objasnio svoju odluku.

Odluka koju sam doneo je isključivo u interesu ekipe i kluba. Nije bilo nikakvog sukoba ili bilo kakve nediscipline, rekao je Živko Gocić.

Strateg Novobeograđana je poručio da sve to nema nikakve veze sa upiranjem prsta i svaljivanjem krivice na jednog čoveka, već je jednostavno odluka za koju smatra da je ispravna, jer predstavlja stručnu procenu i anilazu trenutnog stanja, forme i doprinosa za ekipu.

Mandić neće biti u konkurenciji za tim. Trenutno je tako, a do kada, to ćemo još videti, istakao je Gocić i potom dodao:

Kada ste trener od vas se očekuje da donosite odluke. Nekada te odluke mogu da budu jako teške, a koliko je ova odluka bila teška za mene vi verovatno ne možete ni da pretpostavite. Sa Mandom sam igrao dugo u reprezentaciji, osvojili smo mnogo trofeja zajedno. Međutim, mi moramo da se okrenemo onom što nam predstoji. U igri su još dva trofeja i zato je neophodno da se vratimo radu, da budemo maksimalno fokusirani i da svoj posao radimo na pravi način.

Šef stručnog štaba Novog Beograda je istakao da će Mandić u klubu imati sve uslove za trening, a da će odluku o novom kapitenu tima doneti do utakmice sa Partizanom u Superligi Srbije koja je na programu u subotu od 20 časova.

Posle odluke da u cilju zaštite zdravlja Nikole Jakšića i njegove karijere u budućnosti ne dozvoli trofejnom reprezentativcu da igra za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svetski kup, već se maksimalno posveti treningu, peko potrebnoj fizičkoj pripremi i potpunom oporavku, Novi Beograd je bio na udaru Vaterpolo saveza. Ono što je Gocića kao najtofejinjeg kapitena jedne generacije ne samo u vaterpolu već možda i u istoriji srpskog sporta posebno pogodilo su pojedini komentari da svojim odlukama, pa i ovom oko Mandića, šteti državnom timu:

Ne mogu da ostanem nem na tako nešto. Sve to me pogodi, naravno. Ako neko može i da pomisli na tako nešto, ja to zaista ne mogu ni da komentarišem. Kao bivši kapiten reprezentacije, sa svim trofejima koje sam osvojio, da mogu i da pomislim nešto što bi bilo usmereno protiv nacionalnog tima i vaterpola u Srbiji, to je stvarno besmislica koja nije vredna komentara, konstatovao je Gocić.

Direktor Vaterpolo kluba Novi Beograd Slobodan Soro, ponovio je da je rukovodstvo Novobeograđana u potpunosti stalo iza odluke trenera Gocića:

Nemam mnogo šta da dodam što već nije rečeno. Trener Gocić ima našu apsolutnu podršku, jer vrlo dobro zna šta radi. Odluke koje su donete su manje prijatne i popularne, ali su verovatno najbolje za sve ono što nas očekuje. Imamo još dva takmičenja i znamo njihovu važnost. Svi smo teško podneli gubitak Kupa i ne osvajanje Jadranske lige, ali gledamo napred i u ono šta nam predstoji i o tome razmišljamo, a sve ostale stvari su ostale iza nas i na njih se ne osvrćemo.

Prvi operativac Novoibeograđana i nekadašnmji istaknuti reprezentativac želeo je posebno da naglasi:

U ovom sportu sam 33 godine, Žuvko Gocić koju godinu manje. Ovo što radimo je rezultat našeg znanja i iskustva iz svega toga što posedujemo vezano za vaterpolo. Sve te odluke, koliko gtod bile nepopularne, mi iza tih odluka stojimo u potpunosti. Očigledno je da ekipa ne igra na nivou kako bismo mi to želeli, ne donosi trofeje i neki potezi moraju da bude napravljeni i to su uparvo ove odluke.  Mi od svojih odluka ne bežimo i ubeđeni smo da su one prave, zaključio je Soro.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE