JEDNOM NOGOM U ČETVRTFINALU: Partizan uz stotku bacio na kolena Real u grotlu Arene!

Košarkaši Partizana savladali su madridski Real u 32. kolu Evrolige sa 104-90, u utakmici u kojoj su ponovo oborili rekord po broju navijača, treći put uzastopno.

Crno-beli su sada sedmi sa 18 pobeda i 14 poraza, a i Baskonija će najverovatnije dobiti Fener i ostati na pobedu zaostatka, jer ima veliku prednosti, poput Žalgirisa koji je nešto ranije slavio i takođe je za petama srpskoj ekipi.

Iako u prvoj četvrtini nije bilo mnogo pokušaja za tri poena, već na početku su po jednu ubacili Adam Hanga na jednoj, odnosno Uroš Trifunović na drugoj strani, kada su crno-beli poveli sa 6:3.

Prva četvrtina ipak nije donela veću prednost nijednoj ekipi i najvića razlika je bila kada su gosti imali 18-13. Partizan je do isteka perioda uspeo da izjednači poenima Lesora, ali je uzvratio Poare pa je Kraljevski klub imao prednost od 23-21 posle prvih 10 minuta.

Dante Egzum je doneo preokret posle nešto više od dva i po minuta igre u drugom kvartalu, a potom je Ledej bacanjima povisio na +4 (31-27).

Ipak, ključna prednost stečena je u drugom delu deonice kada je Partizan nanizao 15 poena, dozvolivši protivniku samo 4! Tome je kumovao i veliki broj promašaja gostiju koji su ubacili samo jednu trojku iz čak sedam pokušaja, što je učinio Rudi Fernandez neposredno pre nego što će serija krenuti vrtoglavo da raste.

Ključnu ulogu u ovom periodu utakmice odigrali su kapiten Kevin Panter i Džejms Neneli, čiji tim je vodio sa 49-38 na polovini utakmice.

Novu najveću prednost doneo je pogotkom za tri poena Aleksa Avramović već u prvom minutu drugog poluvremena, ali mu je odmah uzvratio Gabrijel Dek, pa je rezultat bio 52-41.

Realizovanim bacanjima Deka Real se spustio na jednocifren minus posle nešto više od četiri minuta igre u trećoj četvrtini, a posle poena Hezonje i Muse i na samo -5 (61-56). Tada je ponovo u pravi čas proradio Dante Egzum sa svojih pet poena, na šta se nadovezala i trojka Papapetrua, pa je očas posla prednost ponovo bila velikih +12.

Zahvaljujući pre svega raspucanom Mariju Hezonji tim iz prestonice Španije uspeva da se vrati na pristojni zaostatak, a na kraju kvartala su crno-beli vodili sa 78-72, posle veoma nespretne reakcije Matijasa Lesora u odbrani, koji je faulirao Musu pri šutu za tri, što je bek iz BiH iskoristio maksimalno i ubacio sva tri bacanja.

Domaćin se ponovo odlepio trojkom Zeka Ledeja početkom poslednje četvrtine, kada je poveo 84-72. To je srpski tim maksimalno iskoristio, pošto su na drugoj strani usledili brzopleti šutevi i promašaji, kao i nekoliko faulova u napadu, pa je Naneli u kontri doneo velikih 18 poena razlike ( 94-76) na tek nešto manje od pet minuta do kraja utakmice.

Nastavili su gosti da igraju kao bez glave u napadu, dok je tim Željka Obradovića na drugoj strani bio kao u transu, pa je posle delekometne trojke Pantera prednost dostigla i 20 razlike, a nedugo potom došlo je i do 100 poena, kada je Lesor realizovao oba slobodna bacanja (100-80).

Odlično su bili raspoređeni poeni u sastavu Partizana. Lesor (8 skokova, 3 asistencije) i Panter (2 skoka, 6 asistencija) imali su po 16 poena, Egzum je zabeležio poen manje uz 4 skoka i 3 asistencije, a dvocifreni su bili još i Naneli sa 14, Smailagić sa 11 i Papapetru sa 10 poena.

U poraženom timu su Dek i Hezonja upisali po 17, a Hanga 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE