Mandić se oglasio i poslao snažnu poruku

Nedavno je vaterpolo klub Novi Beograd ispao u polufinalu regionalne lige, na fajnal foru koji se igrao na njihovom terenu, što je shvaćeno kao veliki neuspeh.

Kao posledica toga doneta je radikalna odluka o odstranjivanju iz tima jednog od najboljih srpskih vaterpolista ikada Dušana Mandića, od strane trenera Živka Gocića, koji je podržan od uprave kluba.

Sada se ovim povodom u veoma opštirnom saopštenju na Instagramu oglasio i sam Mandić, koji je detaljno pojasnio situaciju i izneo svoje gledište.

Pre svega želim da kažem da se do sada nisam obraćao javnosti povodom moje situacije u Vaterpolo klubu Novi Beograd, jer sam smatrao da je to pitanje treba da bude rešeno interno, unutar kluba. Međutim, pošto klub, kao ni predstavnici kluba nisu želeli da prime moju molbu u pisanom obliku kojom sam tražio obrazloženje odluke trenera Živka Gocića i razrešenje pitanja koje se odnosi na moj status u klubu kao i na moje odstranjivanje iz ekipe, ovim putem želim da ukažem na sledeće:
U junu 2021. godine, nakon osvajanja Evrolige sa Pro Rekom, na poziv tadašnjeg trenera i mog nekadašnjeg saigrača Vladimira Vujasinovića i osnivača kluba Aleksandra Šapića, došao sam u vaterpolo klub Novi Beograd. U tom trenutku doneo sam odluku da iz najboljeg i najelitnijeg evropskog kluba sa dugom istorijom pređem u klub koji je na svom početku, što je po mišljenju mnogih bio veoma hrabar i nesvakidašnji potez.
Predstavljen mi je odličan plan rada, odlični uslovi treniranja, veliki osvajački ciljevi…
Sa velikom željom i ambicijama sam pristupio klubu od prvog dana. I pored činjenice da smo se već prve sezone susreli sa problemom na koji moji saigrači I ja nismo mogli da utičemo, tj promenom čak tri trenera. Pored svih udaraca uspeli smo da osvojimo titulu prvaka Srbije, regionalne lige I viceprvaka Evrope, u junu 2022. godine u Beogradu.
Sa još većom motivacijom ulazim u sezonu 2022/2023. Četvrti trener po redu, ovog puta moj nekadašnji saigrač u reprezentaciji, Živko Gocić.
Nadao sam se, verovao, očekivao lepu međusobnu saradnju (što se I podrazumevalo s obzirom na to da nikada nismo imali ni jednu međusobnu nesuglasicu od kada se poznajemo).
Međutim, nakon neuspešnog završetka Regionalne lige, gde sam igrao bolestan I pod terapijom (što nije navedeno u medijima ni jednom prilikom), doživeo sam jedno veliko razočarenje I odličnu životnu lekciju,
naveo je Mandić, a potom u komentarima detaljnije obrazložio kako se situacija odvijala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković gledao El Klasiko: Srpski teniser dobio poklon (FOTO)

Najbolji teniser svih vremena pratio je utakmicu između Reala iz Madrida i Barselone. On je fotografisan na stadionu tima...

POVEZANE OBJAVE