PARTIZANU NE LEŽE NOVOSAĐANI: Bivši igrači crno-belih doneli pobedu Vojvodini (VIDEO)

Fudbaleri Partizana poraženi su od Vojvodine sa 2-1 na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, u 28. kolu Superlige.

Tako su crno-beli zabeležili još jedan loš rezultat protiv novosadskih predstavnika u nastavku sezone, posle debakla na svom satdionu protiv Mladosti GAT, kada su poraženi sa 4-0.

TSC će sutra u utakmici protiv Radnika iz Surdulice imati priliku da dodatno uveća prednost u odnosu na Partizan, dok bi ga Čukarički pobedom u Nišu nad Radničkim takođe prestigao, pošto je na samo bod zaostatka.

Natho je prvi pokušao da ugrozi gol domaćina u 4. minutu ali je na mestu bila odbrambena linija, pa je Izraelac izblokiran. Usledio je potom dinamičan deo, kada su viđene po jedna veoma dobra, gotovo identična šansa sa obe strane.

Prvo je u petom minutu mladi Jović iz pada šutirao glavom sa udaljenosti peterca, ali ipak nešto preko gola. Potom je u 9. minutu domaćin umalo iskoristio kiks Vujačića, kada je usledio centaršut na peterac za Zukića, ali je samo okrznuo gornji deo mreže.

Usledio je potom duži period u kome nije bilo zanimljivih dešavanja na terenu, nakon kog je mnogo posla imao golman crno-belih Stevanović. On je prvo zaustavio pokušaj Zukića, a zatim i Malbašića, do kog se odbila lopta.

Čumić je želeo da ugrozi gol crno-belih u 27. minutu, ali je bio neodlučan i na kraju šutirao veoma loše.

Mogla je skupo da košta Partizan greška iskusnog Ljubomira Fejse u samoj završnici prvog poluvremena, ali se na vreme vratio nazad i pravovremeno reagovao mladi Jović, koji se istakao i u napadu, ali bez konkretnih završetaka akcija.

Vojvodina je nedugo nakon povratka na teren, u 51. minutu, došla do prednosti, kada je glavom bio precizan Filip Malbašić, nekadašnji fudbaler Partizana, koji je iskoristio nepažnju čuvara i došao u izglednu poziciju. Ponovo je u akciji učestvovao Čumić, kome su protivnički igrači ostavili dovoljno prostora za dobar centaršut.

Ubrzo potom je usledio veoma neprecizan pokušaj Fejse, koji je završio daleko iznad gola, a novosadska Stara Dama se potom postavila nešto defanzivnije. To je rezultovalo nedinamičnom igrom, u kojoj Partizan nije imao ideja kako da ugrozi gol domaćih.

Duljaj je zato pokušao da promeni stanje na terenu brojnim izmenama, pa su od 66. minuta priliku dobili mladi Samed Baždar i Janko Jevremović umesto prekaljenih Meniga i Natha.

Izdanje beogradskog tima možda najbole oslikava činjenica da su tek u 70. minutu uputili prvi šut u okvir gola, što je učinio Urošević, ali bez većih opasnosti za golmana Carevića.

Imao je Baždar veliku šansu u 79. minutu da donese izjednačenje, ali je nije iskoristio, pošto je Carević sjajno intervenisao, pa je od svega proizašao samo korner.

U 84. minutu je Vojvodina duplirala prednost, a koban je ponovo bio bivši igrač crno-belih! Ovog puta je pogodio Nemanja Nikolić posle kontre, kada je na dodavanje Veljka Simića, nekada igrača Crvene zvezde, precizno šutirao iz okreta i pogodio malu mrežu.

U 90. minutu poraz je samo ublažio Danilo Pantić, efektnim pogotkom iz slobodnog udarca.

VOJVODINA : Carević – Jeličić, Traore, Ljubisavljević, Lazarević – Topić, Zukić (od 77. Milosavljević) – Malbašić (od 77. Baraj), U. Nikolić (od 64. Simić), Čumić (od 82. Busnić) – Milošević (od 64. N. Nikolić).

PARTIZAN: Stevanović – Živković, Vujačić, Marković, Urošević – Fejsa, Kolorado (od 60. Pantić) – Menig (od 66. Jevremović), Natho (od 66. Baždar), Jović – Rikardo.

FOTO: FK Partizan

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAKO SE SEZONA BLIŽI KRAJU: Poznato ko je sledeći na redu za potpis u Barseloni

Košarkaši Barselone juče su u Evroligi savladali Bajern. Dva kola pred kraj ligaškog dela, nalaze se na trećem mestu koje...

POVEZANE OBJAVE