Zvezda slavila u derbiju uz efikasnu partiju Gavrila Subotića

U derbiju pretposlednjeg kola ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog poraženi su od Crvene zvezde u Kragujevcu rezultatom 10:14.

Kao i svi prethodni, i ovaj duel ovih rivala bio je jako uzbudljiv i neizvestan. Kragujevčani su od samog starta imali minimalno vođstvo, ali su crveno-beli preokrenuli u finišu minut i po pre kraja poluvremena, golovima Subotića i Vukićevića (6:5). Ipak, da timovi odu poravnati na odmor postarao se u samom finišu mladi Nikola Kojić (6:6).

Rezultatska klackalica nastavljena je i u drugom delu susreta. Radnički je preokrenuo preko Luke Pljevančića (7:6), ali su Beograđani odmah odgovorili i preokrenuli golovima Vuka Milojevića i Gavrila Subotića (8:7). Radnički je potom izjednačio preko Ukropine (8:8), ali se ispostavilo da je to bio poslednji egal. Nisu imali izabranici Uroša Stevanovića rešenja za precizne šuteve sa distance crveno-belih, dok u napadu nisu koristili napade sa igračem više, što je protivnik umeo da kazni. Dva gola je vezao Marko Radović, posle čega je na scenu ponovo stupio Subotić, za velikih plus tri pred odlučujuću deonicu (11:8).

Ništa nije polazilo za rukom domaćim vaterpolistima. Stanojević je na kratko vratio nadu, ali je Subotić odmah to anulirao iz peterca, a potom i Basara sa distance, da bi tačku na i stavio mladi reprezentativac Rodoljub Gajić.

Zvezdu su do pobede predvodili Gavril Subotić sa pet golova i Marko Radović sa tri, dok su u poraženom sastavu Nikola Kojić i Vuk Drašković postigli po dva.

U poslednjem kolu, naredne subotu, Kragujevčani gostuju ekipi Šapca, a pre toga ih očekuje meč Lige šampiona sa liderom grupe, španskom Barselonetom, u sredu, od 20.30 časova, u Kragujevcu.

Radnički – Crvena zvezda 10:14 (3:2, 3:4, 2:5, 2:3)

KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnički“. Sudije: Putniković i Stefanović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk 1, Gavrilović 1, Ukropina 1, Kojić 2, Pljevančić 1, Drašković 2, Lukić 1, Vrlić, Pantelić, Antić. Trener: Stevanović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić 1, Marković, Subotić 5, Vasić, Banićević, Basara 2, Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 3, Ivanović, Gavrilović. Trener: Filipović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE