SLEDI DIREKTNA BORBA ZA PRVO MESTO: Alkaraz najavljuje novi napad na Novakov tron!

Više nema spora – dvojica najbolji tenisera trenutno su Novak Đoković i Karlos Alkaraz, koji su se od početka godine nekoliko puta smenjivali na prvom mestu.

Ipak, nekako je uvek izostajala direktna borba za mesto lidera ATP liste, i uvek se na prvo mesto dospevalo u odsustvu drugog pretendenta.

Prvo je Novak izgubio mesto broj “1” prošle godine kada mu je bio zabranjen nastup na brojnim turnirima usled vakcinalnog statusa. To je prvobitno iskoristio Danil medvedev, ali je Alkaraz od osvajanja US opena postao najmalđai prvoplasirani teniser ikada.

Međutim, sustigla ga je povreda zbog koje je morao da propusti Australija open, pa se Novak povratkom titule vratio i na prvo mesto. Usledilo je novo odsustvo Novaka, ovog puta sa mestersa u Indijan Velsu i Majamiju, zbog starog razloga – zabrane ulaska u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

To je iskoristio Španac i osvajanjem se vratio na prvo mesto, ali ga je izgubio već u Majamiju jer nije odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Sada će se po prvi put, u Monte Karlu od 9. do 16. aprila, direktno sukobiti za mesto najboljeg na svetu. Za to im je potrebno da podignu pehar u Kneževini, inače prebivalištu našeg tenisera. Ukoliko niko od njih to ne učini, Novak ostaje lider.

Mladi Španac ne krije da mu je ambicija da se vrati na prvo mesto.

Videćemo, bila su ovo veoma naporna dva meseca za mene. Sada dolazi sezona šljake, koja će takođe biti zahtevna. A što se tiče gubitka broja 1, sada jednostavno moram da pokušam da ga vratim i da dam sve od sebe da se to dogodi uskoro, rekao je Alkaraz.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Superliga: Spartak i Radnik podelili bodove

U meču pretposlednjeg, šestog kola plej-ofa Superlige Srbije, fudbaleri Radnika i Spartaka odigrali su u Surdulici nerešeno 0:0. U prvom...

POVEZANE OBJAVE