ABA: Fakundo Kampaco dirigovao na Novom Beogradu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedli su Megu u gostima 78:87 u 24. kolu ABA lige.

Crvena zvezda je od prvog minuta ušla ozbiljno u meč i Mega je jedino vođstvo imala pri rezultatu 2:0.

Odlično je meč otvorio Filip Petrušev, a potom se nadovezao Ognjen Dobrić, dok je sve to kontrolisao sjajni Fakundo Kampaco.

Poveli su crveno-beli 23:12, ali je ond aposle izmena Mega uspela da priđe na samo dva poena minusa i činilo se da će meč biti neizvesniji.

Ipak, ponovo se u igru vraćaju Kampaco i Dobrić, a priključio im se i Hasan Martan, pa se na poluvreme se otišlo 51:36 za izabranike Duška Ivanovića.

U trećem periodu Fakundo Kampaco je komandovao svoji saigračima i čvrstom igrom su brzo otišli na preko 20 poena viška. Argentinac je postigao 9 poena u ovom periodu, a ponovo je pod košem odličan bio Martin koji je pravio velike probleme rivalima iz Mege.

U četvrtom periodu Mega se oslobodila malo po malo je spuštala prednost šampiona ABA lige. Sredinom četvrtine su stigli do minus 11, a onda je Kazalon trojkom na 3 minuta pre kraja postigao trojku i serija Mege je bila 12:0 (72:80).

Kampaco je penalima ponovo podigao prednost na 10 razlike, ali ni to nije omelo igrače Mege i oni su preko Cerovine i Rudana spustili na 76:82.

Ipak, u seledećem napadu posle tajm auta, Kampaco je našao Dobrića samog na trojci i on je pogodio da zaključi ovaj meč.

Do kraja meča crveno-beli su održali razliku i meč je završena sa 78:87.

Kod pobednika najbolji je bio Kampaco s 15 poena i 11 asistencija, a plus/minus mu je bio 22. Dobrić je postigao 23 poena, Martin 16.

Kod Mege Đurišić 16, Rudan 15, Kazalon 14.

Crveno-beli sad imaju skor 19-3, dok je Mega na 12-12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković otpustio još jednog trenera!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković završio je saradnju sa još jednim trenerom, sa kojim je imao puno uspeha. U pitanju...

POVEZANE OBJAVE