Novi Beograd u Breši odlučuje o prvom mestu

Derbi meč 11. kola B grupe Lige šampiona igra se u Italiji u utorak od 20.30 kada će vaterpolisti Novog Beograda gostovati ekipi Breše. Dva tima nalaze se na deobi prvog mesta sa 25 bodova i ovaj duel najverovatnije će odlučiti koja će ekipa biti lider na kraju ligaškog dela elitnog takmičenja i tako sebi obezbediti, uslovno rečeno, lakšeg protivnika u četvrtfinalu završnog turnira koji se po treći put uzastopno održava u Beogradu.

Trener Novoboegrađana Živko Gocić ističe da će ovo biti još jedna u nizu teških i veoma bitnih utakmica za njegovu ekipu.

Gostujemo Breši, ekipi koja u poslednje tri, četiri u sezone, od svih timova u Evropi verovatno ima najkonstantniju formu. Igraju zaista dobro. Znamo sve njihove prednosti i mane i shodno tome pokušaćemo da se pripremimo što je bolje moguće, poručio je Gocić i potom dodao:

Mislim da ćemo biti spremni da pružimo naš maksimum, a ukoliko tako bude uveren sam da možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Biće sigurno zanimljiva utamica koja će i odlučiti ko će biti prvi na tabeli. Nadamo se dobroj igri i pobedi, ali uz veliki respekt prema ekipi Breše, konstatovao je Gocić.

Novi Beograd je za duel sa Bešom imao odličnu uvertiru u Superligi Srbije minulog vikenda pošto je Partizan ubedljivo savladan sa 19:8. Razlog za optimizam je i činjenica da su Novobeograđani u prvom meču ove sezone savladali italijanskog predstavnika sa 11:9.

Breša je izuteno neugodan protivnik, kaže prvotimac Novobeograđana Đorđe Vučinić.

To je jedna od najboljih ekipa u Evropi u ovom trenutku. Činjenica je da smo ih pobedili u prvoj utakmici kod kuće, ali očekuje nas sigurno velika borba. Breša ima vrhunske igrače, brojne reprezentativce u svojim redovima i veoma ih poštujemo. Mi smo u proteklom periodu izgubili dva trofeja i sada smo veoma motivisani da značajno popravimo sliku. Msilim da smo spremni za sve to i da ćemo spremni dočekati duel sa Brešom. Daćemo sve od sebe i u Italiji svakako idemo na pobedu, jer bi nam taj trijumf trasirao put ka osvajanju prvog mesta u B grupi, zaključio je Vučinić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj se oprostio od svojih igrača (FOTO)

Dojučerašnji trener Partizana Igor Duljaj pojavio se danas u sportskom centru Teleoptik kako bi se pozdravio sa fudbalerima crno-belih...

POVEZANE OBJAVE