OVO SE ČEKALO: Ekstratalentovani sin Peđe Stojakovića govorio o Srbiji i Grčkoj!

Predrag Stojaković je svojevremeno kao talentovani klinac otišao iz Crvene zvezde u Grčku, uz dobijeno državljanstvo u onim teškim vremenima.

Kao veoma mlad zablistao je u solunskom PAOK-u, odakle se vinuo u NBA ligu gde je postao jedna od najvećih košarkaških zvezdi na svetu.

Ipak, nikada nije zaigrao za grčku reprezentaciju, već je odabrao tadašnju SR Jugoslaviju, za koju je debitovao na Evropskom prvenstvu 1999. godine, kada je osvojena bronza, a potom kao jedan od ključnih igrača učestvovao u osvajanju poslednja dva zlata za našu košarku, na Evrobasketu u Turskoj 2001. i na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

Posle mnogo godina, direktno iz američkog sistema na veliku scenu polako stupa njegov sin Andrej, koji igra na poziciji beka, dakle nešto poput oca.

Kao jedan od najboljih srednjoškolskih košarkaša trebalo bi uskoro da stupi na NCAA scenu, gde je navodno odabrao prestižni koledž Stenford. Prema nekim informacijama mnogi najveći tamošnji programi su ga želeli, između ostalih i Kentaki koji je poznat po tome što daje najveći broj visokih pikova na Draftu.

Ono što mnoge sa ove strane zanima ipak je njegova odluka o igranju za reprezentaciju, pošto poseduje srpsko i grčko državljanstvo. Na to ćemo još morati da pričekamo, međutim po prvi put je Andrej javno istakao da prati košarkaška dešavanja u ove dve zemlje, pre svega timove koji nastupaju u Evroligi.

Nisam baš u prilici da pratim čitave utakmice. Ali gledam Evroligu. Olimpijakos je veoma dobar u ovom trenutku u Grčkoj. Srećan sam što grčki i srpski timovi dobro igraju u Evroligi. Srećan sam što reprezentujem ove dve zemlje, rekao je Stojaković.

Ranije se u izboru između naše i grčke reprezentacije za naš nacionalni tim odlučio aktuelni član Partizana Tristan Vukčević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE