Partizan slavio protiv žilavog FMP-a u Železniku

Košarkaši Partizana savladali su FMP u Železniku sa 97-91 u 24. kolu regionalne ABA lige.

FMP je u uvodnim minutima meča poveo, ali je to trajalo nepuna četiri minuta, dok Panter nije preokrenuo na 9-8, a potom trojkom uvećao na 14-10. Do isteka ovog dela međutim nije došlo do značajnije razlike, koja je najviše iznosila šest poena, što je bilo stanje i na kraju ovog dela kada su crno-beli vodili sa 24-18.

Ključna je bila serija od 8 uzastopnih poena gostiju početkom drugog kvartala, kada je posle zakucavanja Vukčevića i njegova 4 uzastopna poena bilo 35-22 za tim Željka Obradovića.

Tim iz Železnika je do poluvremena najviše uspeo da zaostatak smanji na 6 poena posle zakucavanja Pavićevića. Madar je trojkom ponovo prednost povisio na dvocifren nivo ( 49-37) na nešto manje od dva minuta do odlaska na veliki odmor, ali su do tada usledila šest poena domaćih, koji su tako na polovini utakmice gubili sa pristojnih 49-43.

Nakon povratka na parket FMP je pokazao koliko je čvrsta ekipa i da nikada ne odustaje. Izundu je svoju seriju poena nastavio i na početku drugog poluvremena kada je dodatno smanjio razliku na -4, a posle poena Mura je manjak sveden na samo dva poena (51-49).

Posle perioda u kom je Partizan održavao prednost od 2 do 6 poena prednosti, Pavićević je na 3 minuta i 18 sekundi do kraja trećeg perioda zaostatak sveo na samo pola koša, kada je tim Nenada Stefanovića gubio sa 61-60. U ovom delu se posebno istakao mladi centar sa šest uzastopnih poena u svom timu.

Ipak, u završnici četvrtine usledila je serija od pet poena Partizana, koji su posle trojke Avramovića već vodili sa 74-66 pred ulazak u poslednji deo utakmice.

Na tom talasu je srpski evroligaš nastavio i u poslendjih deset minuta. Poenima kapitena Pantera odmah je posle dugo vremena vraćana dvocifrena prednost, a posle dve uzastopne trojke, Avramovića a zatim i Ledeja, već se došlo do nove najveće prednosti od 13 poena (82-69).

Nije se ni tada tim iz Železnika predao. Na tri i po minuta do kraja Bo Bič je pogodio trojku kojom je smanjio na -6, kada je njegov tim gubio sa 90-86. Odgovor je imao Madar na drugoj strani, ali je seriju dalekometnih pogodaka nastavio Aleksa Stepanović, koji je potom nanizao i zakucavanje za 95-89.

Usledio je međutim period od gotovo dva minuta bez poena, sve do kratke penal-završnice kada je post prekinuo Egzum sa penala i tako rešio definitivno pobednika.

Na kraju je najefikasniji bio igrač FMP-a Aleksa Stepanović, koji je tokom prošle sezone u tim stigao kao višak u Partizanu. On je upisao 21 poen i 6 skokova. Pored njega, u poraženom timu se najviše istakao Čarls Mening sa 18 poena i 3 završna dodavanja.

U Partizanu je Zek Ledej imao 19 poena i 6 skokova, Egzum je zabeležio 16 poena, 8 skokova i 2 asistencije, dok su Avramović i Madar postigli po 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Peri: Sve vreme sam mislio na Dejana Milojevića

Košarkaš Unikahe Kendrik Peri proglašen je za MVP-a turnira u Beogradu. - To što sam MVP biće naslov u novinama,...

POVEZANE OBJAVE