Cedevita Olimpija posle preokreta do tesne pobede nad SC: Upitan plejof za Studente

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su nakon preokreta na svom parketu Studenstki Centar sa 84-83, u sklopu 24. kola regionalne ABA lige.

Gosti su već na startu poveli sa 6-0, ali se tim iz Ljubljane vratio. Međutim, usledila je nova serija koja je dovela do -14 za COL, koja je na poluvremenu takođe imala dvocifreni manjak – 44:34.

U trećem kvartalu je Cedevita Olimpija uspela da preokrene i ponovo utakmicu uvede u neizvesni tok, ali je crnogorski predstavnik uspeo da se ponovo odlepi na +8 (66-58) na početku poslednjeg dela.

Ipak, ponovo dolazi do preokreta, Cedevita Olimpija je povela sa +5 i uspela da pobedi u neizvesnoj završnici, pošto Megi nije pogodio trojku u poslednjoj sekundi.

Upravo je Megi bio najefikasniji na utakmici sa 23 poena, dok su dvocifreni u njegovom timu bili još Pavličević sa 12 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 3 asistencije, kao i mladi Zvonimir Ivišić koji je ubacio 10 poena.

Malo je večeras igrao srpski košarkaš Danilo Tasić, koji je imao samo 5 poena uz po skok i asistenciju za nešto više od 10 minuta provedenih na terenu.

Kod pobednika je Adams upisao 21 poen, uz po 3 skoka i asistencije, dok je Alen Omić imao dabl-dabl učinak od 15 peona i 12 skokova. Isti broj poena postigao je i Edo Murić, dok su Jogi Ferel i Zoran Dragić imali po 11.

Slovenački tim je obezbedio najmanje četvrto mesto i ima 16 pobeda, pa ostaje da se vidi da li će prestići Budućnost koja je na trijumf više. Sa druge strane Studentski centar očekuje borba za plejof do samog kraja, jer na sedmom mestu imaju 10 pobeda, koliko i Split i Zadar, dok su pobedu manje upisali Cibona i Igokea.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROŠLO JE SKORO 20 GODINA: Kada je Nadal u neobičnom meču savladao Federera (FOTO)

Španski teniser Rafael Nadal još uvek se nije povukao iz tenisa. Njegov nekada veliki rival uz Đokovića Rodžer Federer jeste. Španac...

POVEZANE OBJAVE