Poznat protivnik Partizana u polufinalu!

Maksimalnim trijumfom nad ekipom Mladog radnika iz Požarevca u trećoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa Superlige Srbije, odbojkaši Radničkog izborili su plasman u samu završnicu domaćeg šampionata – 3:0 (26:24, 25:22, 25:18).

Rival Kragujevčanima u polufinalu plej-ofa biće beogradski Partizan, koji je večeras posle velike borbe savladao večitog rivala Crvenu zvezdu u majstorici.

Posle godinu dana pauze, odbojkaši Radničkog ponovo će se naći u samoj završnici domaćeg prvenstva. Kragujevčani su večeras u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa nadigrali vrlo borbenu ekipu Mladog radnika, koja je uprkos ubedljivom porazu poprilično namučila Šumadince, naročito u prvom setu, koji je ekipa trenera Alekse Brđovića dobila na razliku.

Gosti su za nijansu bolje otvorili uvodni set, ali je Radnički na servis kapitena Blagojevića vezao tri poena i poveo sa 6:4, a nedugo zatim i sa 9:6. Stečeni kapital Šumadinci su čuvali sve do rezultata 11:8, kada Požarevljani serijom od tri uzastopna poena stižu do izjednačenja (11:11). Pokušavao je Radnički u nastavku seta da se ponovo rezultatski odlepi, ali mu to borbeni gosti nisu dozvoljavali. Štaviše, Požarevljani su u jednom momentu uspeli u potpunosti da preuzmu kontrolu nad rezultatom i povedu sa tri poena razlike (21:18), što je poprilično zabrinulo pristalice domaćeg tima koje nisu očekivale ovakav razvoj događaja u ovom setu. U trenucima kada je delovalo da su gosti na dobrom putu da reše uvodni set u svoju korist, razigrali su se primači Radničkog Ristić i Ivanković, koji su zajedničkim snagama istopili zaostatak svog tima i vratili rezultat u ravnotežu (23:23). Ekipa Mladog radnika je prva došla do set lopte, ali je Radnički uzvratio preko kapitena Blagojevića za 24:24. Usledila je kardinalna greška libera Mladog radnika Ivana Ilića, na koju se nadovezao neuspešan prvi tempo Nikole Čubrila, tako da je prvi set na kraju ipak pripao domaćinu – 26:24.  

Odlično je Radnički započeo naredni set i poenima Ivankovića i kapitena Blagojevića došao do prve osetnije prednosti u ovoj deonici od četiri poena razlike (9:5). Bio je to signal gostima da se trgnu i zaigraju znatno angažovanije, posebno na prijemu, a epilog svega bio je preokret i minimalna prednost Požarevljana (12:11). Sve do finiša seta ekipe su se smenjivale u minimalnom vođstvu, a onda su gosti polako počeli da gube živce, što su Kragujevčani iskoristili da se odlepe na solidnih tri poena razlike (22:19). Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se slomi otpor borbenih Požarevljana, koji na servis iskusnog Bjelice prilaze na samo poen zaostatka (23:22). Novu dramu u samoj završnici seta sprečili su Vuk Ivanković i kapiten Aleksandar Blagojević, čiji je as stavio tačku na ovaj set – 25:22.

Već se na početku trećeg seta moglo primetiti da gostima ponestaje dah i da polako gube koncentraciju. Nakon još jedne greške večeras indisponiranog Ivana Ilića, Radnički je poveo sa 7:4, što je trenera Mladog radnika Dragana Bonića nateralo da zatraži tajm-aut, ali uzalud. Njegova ekipa je nastavila da posustaje za raspoloženim domaćinom, koji je u jednom trenutku poveo sa velikih osam poena prednosti (19:11), nakon čega je postalo jasno da gostima nema spasa. Na kraju je Radnički dobio ovu deonicu rezultatom 25:18 za konačnih 3:0 u setovima.

Kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević je posle ne baš sjajnog izdanja u revanšu ponovo bio na prepoznatljivom nivou, upisavši 18 poena, uz realizaciju napada od 56 odsto (25-15). Pored Blagojevića, zapaženi u kragujevačkom timu bili su još i primači Vuk Ivanković i Andrej Ristić sa po 10 osvojenih poena, dok je Nikola Goić dodao 7.

Na drugoj strani je prednjačio Andrij Tupči sa 12 osvojenih poena, Nikola Čubrilo je upisao 10, a Goran Bjelica 9 poena.

Radnički će tako nakon godinu dana pauze ponovo igrati u polufinalu plej-ofa, gde će za rivala imati beogradski Partizan, koji je večeras u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije savladao večitog rivala Crvenu zvezdu sa 3:2 u setovima.

Prva polufinalna utakmica igra se u petak, 7. aprila, u SBB hali Jezero, revanš je na programu 10. aprila u zemunskom Masteru, dok bi se eventualna treća utakmica igrala 13. aprila u Kragujevcu. 

RADNIČKI – MLADI RADNIK  3:0 (26:24, 25:22, 25:18)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
SBB hala Jezero.
Gledalaca: 300.
Sudije: D. Rogić, Z. Radovanović.
Trajanje meča: 68 minuta.

RADNIČKI: Ivanković 10 (1 as), Goić 7 (2 blk, 1 as), Petrović 2, Milutinović 1 (1 as), Ristić 10 (1 as), Stašević (libero 1), Blagojević 18 (2 as, 1 blk). Nisu igrali: Pantović (libero 2), Vukmirović, Matić, Radević, Boharev, Stanojević i Kovač. Trener: Aleksa Brđović.

MLADI RADNIK: Čubrilo 10 (4 blk, 1 as), Sinđelić 5 (2 asa), Eremić 7, Tupči 12 (1 as), I. Ilić (libero 1), Kisić 1 (1 blk), Bjelica 9 (1 as). Nisu igrali: Klajić, N. Ilić, Ubiparip, Stević i Perić. Trener: Dragan Bonić.

FOTO: OK Radnički

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznato kada se na teren vraća centar Mege

Košarkaši Mege neočekivano lako su se plasirali u polufinale plej-ofa ABA lige pošto su u dva meča ubedeljivo savladali...

POVEZANE OBJAVE