GOLEADA U SUBOTICI: Katai i Borjan obarali rekorde, poker Zvezde protiv Spartaka! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, pobedili su subotički Spartak sa 4:2 na gostovanju u 29. kolu Superlige. Meč su obeležili jubileji Aleksandra Kataija i Milana Borjana nakon uzbudljivog starta susreta.

Nakon mirnijeg početka dogodila su se prva uzbuđenja. Već posle 10 minuta igre, bilo je 1:1. Zvezda je povela golom Bukarija u 7. minutu nakon kontra napada.

Domaćin iz Subotice uzvratio je odmah u sledećem napadu. Pogodak je postigao japanski internacionalac Noboru Šimura.

Treći gol viđen je u 22. minutu kada Zvezda vraća prednost. Precizan sa penala, bio je Aleksandar Katai. Izvodio ga je dva puta pošto je ponavljan zbog ranijeg ulaska u teren Bukarija. Penalu je prethodio prekršaj strelca Šimure nad Erakovićem.

Posle tog jedanaesterca Zvezda je držala loptu u svojim nogama udaljivši rivala od gola. Sa tri postignuta gola, ekipe su otišle na odmor.

Zvezda je u nastavku postigla treći pogodak. U 55. minutu u strelce se upisao Kings Kangva efektnim udarcem izvan 16 metara. Pre toga je Borjan krajnjim naporom zaustavio udarac Edmunda Ada iz 47. minuta.

Posle tog gola, neprecizan je bio Vigo. Probao je Rakonjac ali u 70 minutu nije iskoristio grešku golmana Dubljanića i kasnije ga je zamenio Stefan Mitrović.

Izabranici Miloša Milojevića postigli su i četvrti gol. Katai se u 82. minutu ponovo upisao u strelce iz slobodnjaka.

Spartak je u nadokadi postigao gol preko Šimure, ali je on poništen nakon video provere pa je ostalo 4:1 na kraju.

Zvezda sa prvog mesta ulazi u plej – of i u 30. kolu pred kraj regularnog dela šampionata dočekuje kragujevački Radnički. Spartak će igrati u Lazarevcu protiv Kolubare i boriće se u plej autu za izbegavanje baraža.

Spartak – Crvena zvezda 1:4 (1:2)

Šimura 8′- Bukari 7′, Katai (p.) 22′, 82′, Kangva 55′

Spartak Subotica: Dubljanić , Tošeski (0d 62′ Tumbasević), Ostojić, Dunđerski, Šimura, Ado (od 70′ Đurasović), Todorovski (od 62′ Bureković), Bogićević, Srećković, Vitorović, Hristić

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović (od 66′ Leković), Rodić (od 74′ Nikolić), Kangva, Mijailović, Bukari, Prucev (od 66′ Prucev), Katai, Rakonjac (od 74′ Mitrović)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Panatinaikosa MVP četvrte runde plej-ofa Evrolige

Kako je saopšteno na sajtu takmičenja, košarkaš Panatinaikosa Kostas Slukas izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) četvrtih mečeva četvrtfinalnih...

POVEZANE OBJAVE