Hrvatska pronašla selektora?

Hrvatska užurbano traži novog selektora.

Aco Petrović, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza, je pre mesec dana najavio da će dogovoriti dolazak jednog od 10 najboljih NCAA trenera, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa.

Slovo je spalo na dva imena. On će sledeće srede predložiti Upravnom odboru dvojicu kandidata za svog naslednika na mestu selektora reprezentacije.

Prvi je Dario Đerđa (47), stručnjak koji je sa Belgijom dva puta pobedio Srbiju u kvalifikacijama za SP. Drugi je Josip Sesar (45), trener koji je ove sezone sa Cibonom premašio očekivanja.

Đerđa, dugogodišnji trener Oostendea, nije produžio ugovor sa belgijskim savezom što je bio signal za Petrovića da iskoristi priliku i razgovara sa njim.

Hrvati žele da sa selektorom potpišu petogodišnji ugovor, tačnije do Olimpijskih igara u Los Anđelesu. Novi selektor će debitovati ovog leta u kvalifikacijama za EP 2025, zatim ga očekuju dodatne kvalifikacije za OI. Ako se ispuni plan i ostane pet godina vodiće šahovničare i u kvalifikacijama za SP 2027. i OI 2028.

Oba kandidata su bili asistenti u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. Sesar je bio pomoćnik Vladimiru Anzuloviću i Aci Petroviću, a Đerđa je sarađivao sa Velimirom Perasovićem na EP 2015.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SLABA IGRA JUVENTUSA: Alegri ponovo pecnuo Vlahovića

Fudbaleri Juventusa vezali su i četvrti meč bez pobede u Seriji A. Ovog puta remizirali su sa Romom, a rezultat je...

POVEZANE OBJAVE