UGROZILI PRVO MESTO: Zvezda srušila Olimpijakos i zakuvala borbu za vrh Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet trijumfovali su na svom parketu protiv Olimpijakosa 87:79 u 33. kolu Evrolige. Posle slabijeg početka utakmice, zaigrali su značajno bolje u preostale tri četvrtine. Olimpijakosu je ovim porazom sada ugroženo prvo mesto na tabeli pred plej – of. Zvezda je ove sezone ostala neporažena protiv grčkog sastava.

Za Zvezdu su u startnoj petorci bili Kampaco, Vildoza, Dobrić, Lazarević i Kuzmić.

Meč je počeo poenima Mustafe Fala. Nakon njega je Kuzmić postigao prvi koš za Zvezdu. Uvodni minuti bili su efikasni na obe strane. Olimpijakos je uspeo da se odvoji na 10:5 uz dve trojke Kenana i Vokapa. Zahvaljujući raspoloženim šuterima, gosti iz Pireja izgradili su prednost.

U timu Zvezde je na početku bio raspoložen Luka Vildoza sa dve ubačene trojke. Međutim, svaki put kada je Zvezda pripretila, njeni naleti su odbijeni. Krajem prve deonice, Olimpijakos je stigao i do dvocifrenog viška 28:17 pre svega zahvaljujući šest pogođenih trojki u prvih osam minuta meča.

Sa serijom 7:0 Zvezda je stigla na -4 (30:26) na kraju vrlo efikasnog prvog perioda. Bacanjima Slukasa počela je druga četvrtina. Nakon toga Zvezda uzvraća mini serijom 4:0 koju prekida Tarik Blek. Izabranici Duška Ivanovića imali su priključak tokom durogo dela igre uz slabiji procenat za tri Pirejaca.

Na tri minuta do poluvremena, dosuđena je nesportska lična greška Aleku Pitersu. Posle je Dobrić bio polovičan sa slobodnih bacanja, a Mitrović izgubio loptu i propuštena je prilika da Zvezda prvi put povede. Na drugoj strani je pogrešio Slukas a Zvezda povela košem Dalibora Ilića 41:39 tek u 18 minutu meča nakon serije 8:0.

Potom je Džon Holand bio precizan oba puta sa bacanja, a pogotkom Mekisika Olimpijakos posle prvih 20 minuta ima koš prednosti 47:45. Vildoza i Kampaco postigli su po 8 poena uz 7 Dobrića. Vokap i Vezenkov su dvocifreni sa 11 poena.

Zvezda je drugo poluvreme otvorila serijom 9:0 i povela 54:47. Posle skoro pet minuta bez poena, Slukas je precizan sa penala za Olimpijakos nakon tehničke Fakunda Kampaca. Nalet je potom odbio Petrušev. Posle koša Mitrovića, bilo je maksimalnih +9 (63:54). Zvezda sa +6 odlazi na odmor pred četvrtu četvrtinu (65:59).

Poslednji period počeo je trojkama Vezenkova i Holanda. Za dva ipo minuta postignuto je već 20 poena ukupno a Zvezda je održavala plus uz značajnu rolu pomenutog Holanda. Posle njegovih vezanih poena, bilo je +8 (77:69) Olimpijakos je u ovom delu susreta pokušavao da se vrati.

Nakon grešaka na obe strane, Fal pogađa jedno bacanje i približava Olimpijakos na 83:78 u korist Zvezde. Domaćin je odmah odgovorio poenima Petruševa. Potom je Kampaco poenima otklonio sve dileme oko pobednika meča.

Najbolji kod crveno – belih bio je upravo Argentinac sa 20 poena uz 17 poena Holanda koji je pokrenuo tim u četvrtoj četvrtini.

U timu Olimpijakosa Vezenkov je imao 16 a Vokap poen manje.

Zvezda završava učešće u Evroligi duelom sa Fenerbahčeom u Beogradu naredne nedelje. Pre plej – ofa, Olimpijakosu je još preostao duel sa Baskonjom.

Crvena zveza – Olimpijakos 87:79 (26:30,19:17,20:12,20:18)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE