Barselona propustila šansu za vrh, Panatinaikos izgubio i derbi začelja (VIDEO)

Večeras su u Evroligi pored veoma važne utakmice koju je Partizan igrao u Monaku, odigrana još dva meča.

U derbiju dva tima koji su među onima sa najlošijim učinkom kroz čitavu sezonu, Panatinaikos je još jednom razočarao svoje navijače i u “Oaka” areni izgubio od Albe sa 88-84.

Iako je nemački tim već u drugoj četvrtini imao 14 poena prednosti, zeleni su uspeli da se vrate pa je drugo poluvreme većim delom bilo neizvesno i timovi su se smenjivali u vođstvu, ali su na kraju gosti ipak poneli pobedu.

Najefikasniji na utakmici bio je Dvejn Bejkon sa 16 poena, na šta je dodao i 2 skoka i 3 asistencije, dok je Marijus Grigonis postigao poen manje.

Kod pobednika je Džejlen Smit sakupio 14 poena i 5 završnih dodavanja, a Maodo Lo 13 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Barselona je sa druge strane u Milanu propustila priliku da se izjednači po broju pobeda sa Olimpijakosom i Real Madridom, koji su se sada izdvojili na čelu tabele sa po 23 trijumfa.

Tim Šarunasa Jasikevičijusa poražen je od Olimpije sa 84-76, nakon što je sastav koji predvodi Etore Mesina vodio čitavo drugo poluvreme i samo uvećavao prednost do maksimalnih +17 koji su imali u jednom trenutku, pa više nije bilo povratka za goste.

Najefikasniji u pobedi bio je Šabaz Nejpir sa 18 poena, dok je bivši igrač Crvene zvezde Bili Beron ubacio 12, uz 4 skoka i 2 asistencije.

U poraženom timu je Kajl Kjurik upisao 17, a Nikolas Laprovitola i Majk Tobi po 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE