HAOS U GRČKOM FUDBALU: Olimpijakos i PAO se ujedinili protiv Hrvata

U Grčkoj nas očekuje derbi između Panatinaikosa i Olimpijakosa, a velika prašina se digla zbog delegiranja hrvtaskog sudije Frana Jovića da bude glavni arbitar ovog meča.

Ova odluka se nije svidela nijednom timu pa su digli glas protiv FS Grčke, odnosno sudijske organizacije, pošto su očekivali da će ovaj meč suditi neko od sudija iz deset najboljih liga, a ne hrvatski arbitar, koji po njima nije dorastao ovom meču.

Na čelu sudijske organizacije je Englez Stiv Benet, kojeg nisu štedeli u saopštenju oba kluba.

– Iznenađeni smo sistematskom nesposobnošću koja se graniči sa nekompetentnošću gospodina Beneta da pronađe elitne sudije, kao što smo se dogovorili na našem nedavnom sastanku. Ako ne može da ispuni svoja obećanja, mora da podnese ostavku. Već u dve od tri utakmice plej-ofa koje smo odigrali bili smo svedoci diskriminatornog suđenja protiv Panatinaikosa: Dabanović na meču protiv AEK-a i Bognar u  sredu tolerišu nesportsko ponašanje koje je Klajnhajsleru slomilo cevanicu, kaznivši ga žutim umesto crvenim kartonom.  Bez obzira na konačan rezultat, ova suđenja predstavljaju promenu slike plej-ofa iz kojeg će izaći šampion. U ovim okolnostima, izražavamo našu snažnu zabrinutost i rezervu u pogledu poštenog odvijanja plej-ofa.

Samo nekoliko sati Panatinaikosa, oglasili su se i iz Olimpijakosa.

 – Baltakos, Benet, Mandalos i ostatak bande još jednom su postavili bombu na temelje šampionata. Ignorišući pravi fudbal, timove i ono što su tražili, postavili su sudiju koji nije elita i dolazi iz mnogo niže lige od Grčke.Dogovor i zahtev timova je bio jasan: Elitne sudije na derbijima iz deset najvećih liga. Uz sve što je prethodilo i uprkos Benetovim uveravanjima da za naredna tri meča ima sudija koje su pristale da dođu, oni postavljaju takvog u najvećem grčkom derbiju i najbitnijem meču do sada. Nisu mogli (jer nisu hteli) ni da nađu sudiju iz deset najboljih liga. Nema više mesta za reči. Pozivamo FIFA i UEFA i državu da se umešaju u ovu sramotu i da imenuju elitnog sudiju ili će u suprotnom odgovornost za ono što se dešava biti njihova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević: Imamo nove ciljeve

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da njegov tim očekuje težak meč protiv Mladosti. Crveno-beli će  u sredu od 18 časova...

POVEZANE OBJAVE