ISKORIŠĆENA MEČ LOPTA: Panter rešio dramu za brejk Partizana u Monaku i Top8!

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Monako 88:84 i plasirali se u Top8 Evrolige. Loše su počeli susret 33. kola elitnog takmičenja, a potom stigli i do dvocifrene prednosti. Monako je uspeo da se potpuno vrati a crno beli u neizvesnoj završnici zabeleže 19. pobedu u sezoni zahvaljujući bitnoj trojci Pantera kada se lomilo. U poslednjem kolu čekaće konačan rasplet i rivala u doigravanju za Fajnal for.

Partizan je počeo u petorci Madar, Panter, Papapetru i sa Ledejem i Smailagićem na unutrašnjim pozicijama. Domaćin Monako krenuo je u sastavu Džejms, Dialo, Uatara, Braun, Moteijunas.

Na početku, Smailagić je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja. Prve poene za Monako postiže Majk Džejms. Potom su se odmah odlepili na +9 serijom 10:0 najviše zahvaljujući greškama Kevina Pantera. Obradović je zato posle dva minuta igre već tražio tajm aut.

Nervozan početak crno – belih omogućio je izabranicima Saše Obradovića da steknu i dvocifrenu razliku. Prvi koš iz igre na utakmici Partizana bila je trojka za sada jedino raspoloženog Smailagića. Krajem prve deonice, Partizan se potpuno vratio nakon serije 7:0. Lojd je na kraju ukrao loptu a Okobo pogodio za +4 posle prvog kvartala.

Druga četvrtina počela je obostranim tehničkim greškama za Nanelija i Džordana Lojda. Hol je potom pogodio sa bacanja na startu ovog perioda igre. Avramović je dvojkom uzvratio na drugoj strani. Kada god se Partizan približavao igrači Monaka su imali odgovor.

Sa devet vezanih koševa Avramovića, Partizan je prvi put poveo u 14. minutu 31:28 i to vođstvo povećao na 34:28 posle trojke Smailagića. Nakon toga su stekli i maksimalnih +10 nakon koša Lesora (42:32) na 1:20 do poluvremena. Trojkom je Okobo smanjio na 42:35 u korist Partizana po odlasku na odmor.

Partizan u prvih 20 minuta predvode Avramović sa 15 i Smailagić sa 8 poena. U timu Monaka niko nije dvocifren a Okobo ima 9 koševa.

Džon Braun postiže prve poene u drugom poluvremenu. Zatim koševe vezuju Smailagić i Panter za +9 (46:37) Uspeli su da tu prednost uvećaju crno – beli na maksimalnih +15 nakon koša Ledeja (53:38) U prvih pet minuta četvrtine bilo je 11:3 za crno – bele.

Ipak, Monako se konsolidovao i serijom 13:0 potpuno vratio u susret krajem trećeg perioda. Stigli su na -2 i 53:51 za crno – bele. Seriju je prekinuo danas efikasni Aleksa Avramović. Uspeli su pred poslednju deonicu da odbiju taj nalet i stignu igrači Partizana na 59:53. Na kraju perioda Avramović je promašio trojku i crno – beli pred četvrtu četvrtinu vode 62:56.

Smailagić dvojkom otvara četvrtu deonicu. Potom Okobo pogađa 2+1. Kasnije francuski tim uspeva ponovo da zapreti i priđe na -2 i 70:68 za Partizan. Izabranici Željka Obradovića odgovorili su sa 5:0 i povisili na 75:68. Nakon toga su dozvolili seriju Kneževa 8:0 za vođstvo 76:75 na tri ipo minuta do kraja najviše zahvaljujući šest koševa Motiejunasa.

Niz prekida Matijas Lesor. Nakon toga se ušlo u penal završnicu. Partizan je bio precizan sa slobodnih bacanja. Nakon greške Majka Džejmsa, Panter pogađa trojku za +4 na 16 sekundi do kraja. Saša Obradović je potom tražio tajm aut. Džejms posle pauze pogađa za 84:82.

Ledej je posle pogodio za ponovo +4 i 86:82. Novu napetost unosi Okobo i 86:84. Uz nervozni završetak na obe strane Avramović je bio precizan oba puta sa bacanja i potvrdio plasman crno – belih u top8 a Džejms promašio trojku.

Najbolji u ekipi Partizana bili su Ledej i Avramović sa po 22 poena uz 8 Pantera.

Kod Monaka 23 je imao Okobo a 11 Dialo.

Partizan u poslednjem kolu dočekuje Panatinaikos. Monako će gostovati Efesu.

Monako – Partizan 84:88 (22:18, 13:24,21:20, 28:26)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid našao zamenu za Hezonju!?

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja gotovo sigurno napušta Real Madrid, a mediji ga sele u Panatinaikos, čiji je član bio...

POVEZANE OBJAVE