KRENULE KA SP: Srpkinje razbile Tursku, nepromašiva Radosavljević!

Rukometašice Srbije, savladale su Tursku 33:24 u prvom meču baraža za plasman na SP 2023. Naš tim se u gostima odlepio početkom prvog poluvremena i potom sigurnom igrom obezbedio trijumf pred revanš.

Čaliskan je postigla prvi gol na utakmici. Odmah je na drugoj strani uzvratila Jovana Stojiljković. Tek u četvrtom minutu Srbija prvi put vodi nakon drugog vezanog gola Sanje Radosavljević. Od tada su naše igračice držale minimalni plus od jednog gola.

Nakon gola Agbabe u 11. minutu bilo je 6:4. Sa serijom 3:1 Turkinje izjednačuju na 7:7. Tempo je opao nakon prvih 10 minuta susreta. Srbija je uspevala da održi rezultatsku ravnotežu i vrati dva gola viška 10:8.

Kasnije je ta prednost narasla do maksimalnih +5 i 15:10 što je bio i rezultat nakon prvih 30. minuta igre a presudila je serija od 4:0 izabranica Uroša Bregara u finišu.

I u drugom delu je Srbija nastavila sa dobrom igrom održavajući na startu stečeno vođstvo iz prvog poluvremena. Tada su se Srpkinje raspucale i stigle do najveće prednosti 23:15 u 16. minutu druge polovine meča. Do kraja su ga rutinski privele kraju.

Najbolja kod Srpkinja bila je Sanja Radosavljević sa 9 golova bez promašaja. Sedam je imala Jelena Lavko.

U timu Turske istakla se Čaliskan sa 7 golova.

Revanš meč se igra u sredu 12. aprila od 18 sati u Beogradu na Banjici. Ulaz je besplatan uz preuzetu kartu.

Foto: RSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE