Razgovor Bekera i Đokovića: Ti si ponosan Srbin, želiš li da tvoja majka plače?

Dokumentarac o Borisu Bekeru će uskoro biti premijerno prikazan, a do tada bivši broj jedan i trostruki šampion Vimbldona priča o detaljima iz filma, ali i o mnogim stvarima iz sveta tenisa.

U jednoj epizodi pojavljuje se najbolji svetski teniser Novak Đoković sa kojim je Beker sarađivao u periodi od 2014. do 2016. godine.

Boris je otkrio da je Novak imao velike unutrašnje dileme te kako ih je rešio.

– Razgovarali smo. Rekao sam mu, previše sam star da bih te zamajavao. To postaje lično. Pitam se da li želiš da tvoja majka plače ili njihova? Ti si ponosan Srbin. Ti si ponosan porodičan čovek. Učinio bi sve da zaštitiš svoju porodicu. Takav moraš da budeš. To je tvoj stav. Zato što Rafa želi da uradi isto. Zato što Rodžer i Endi žele da urade isto. Žele da zaštite svoje porodice. Dakle, sada izađi i uradi to, priča Beker o detaljima razgovora sa Novakom.

Nemac je rekao da je Novak “imao nekoliko unutrašnjih demona koje je trebalo da savlada”, a o kojima nije mogao da priča.

– Razgovarali smo stvarima van terena koje bi mogle da budu povoljne, kao i o drugima koje su zapravo odvraćanje pažnje. Pitao me je šta hoću od tenisa i da li sam razjasnio svoje ciljeve? Rekao sam da želim da ispišem istoriju i da želim to da uradim s njim. Tako da smo odmah kliknuli, kaže Beker.

Borisa su ovih dana pitali i šta misli o munjevitom usponu Karlosa Alkarasa.

Pre svega, biti prvi u svom sportu, to je veoma teška uloga da je preuzmete. Pogledajte Federera, Nadala i Đokovića, oni nisu samo teniski heroji, oni su sportski heroji. Kulturne ikone, zaključio je Beker.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pošto je Ragnik odjavio Bajern, tri kandidata u fokusu za klupu Bavaraca

Bajern Minhen će u sledećoj sezoni imati novog trenera, ali upravi kluba ne ide lako da pronađu zamenu za...

POVEZANE OBJAVE