Uspešan start srpskih tenisera u Monte Karlu!

Srpski teniseri Filip Krajinović i Dušan Lajović na dobrom su putu da se pridruže Novaku Đokoviću, Miomiru Kecmanoviću i Laslu Đereu u glavnom žrebu ATP masters turnira u Monte Karlu.

Krajinović je na startu kvalifikacija bio bolji od Rusa Romana Safiuljina, 102. igrača sveta. Slavio je sa 2-1, po setovima 6:7 (4:7), 6:3 i 6:2.

Za plasman u glavni žreb boriće se protiv 6. nosioca, iskusnog Mađara Martona Fučoviča, inače 72. na ATP listi. On je u prvom kolu bio bolji od Italijana Đulija Zapijerija.

Lajović je u prvom kolu kvalifikacija savladao Portugalca Žoao Souzu, koji je u padu i trenutno zauzima tek 147. mesto na svetskoj rang-listi.

Srpski teniser, 68. na svetu, savladao ga je lako sa 2-0, po setovima 6:2 i 6:4.

Protivnik u meču za ulazak u glavni žreb biće mu deveti nosilac Francuz Ugo Umber, koji je sa 2-0 u setovima (7:6 i 6:4) savladao domaćeg tenisera Lukasa Katarinu, tek 499. tenisera sveta, koji je dobio vajld kard za nastup u kvalifikacijama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki derbi bez Srba!

Srpski golman Marko Dmitrović neće biti u sastavu Sevilje za večerašnji gradski derbi protiv Real Betisa, koji se igra...

POVEZANE OBJAVE