Borac hrabro “poginuo” protiv Zvezde u veoma bitnoj utakmici za opstanak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac u Čačku sa 87-82 u 25. kolu regionalne ABA lige.

Tako tim iz grada kraj Morave ostaje na najlošijem učinku u ligi, pošto ima samo 6 pobeda, koliko i skopski MZT, na kolo pre kraja.

Gosti su poveli od samog početka, a posle trojke Kampaca i poena Mitrovića već na nešto manje od dva minuta do isteka prvog dela igre stekli prednost od 19-11. Tad je međutim usledila serija od 6-0 tima iz Čačka do kraja perioda, najviše zahvaljujući uspešnosti iz slobodnih bacanja, pa je evroligaš vodio samo 2 poena, odnosno 19-17.

Nastavilo se u istom ritmu i nakon pauze, pa je Hanter Hejl sa još dva ubačena bacanja potpuno izjednačio, ali je seriju pogođenom trojkom sasekao Nemanja Nedović. Borac međutim uspeva da potpuno preokrene rezultat u svoju korist negde na polovini četvrtine, kada je Đorđe Gagić pogodio za 30-29, na šta se poenima nadovezao i Boldvin.

To je bilo najviše što je domaćin uspeo u prvom delu pošto je usledila ekspresna serija Zvezde od 8-0 (37-32), a do kraja poluvremena su vratili najveću dotadašnju prednost na utakmici, pošto su vodili sa 42-34.

Od starta drugog poluvremena za Zvezdu zaigrao je i Holand i odmah ubacio trojku za novu najveću prednost od 45-36, a ubrzo je poenima Dobrića dostigla i prvu dvocifrenu razliku na utakmici kada je povela sa 53-42. Posle novih poena Petruševa na oko minut i po do isteka deonice gosti su stekli velikih +16 (64-48).

Borac se nije predavao u veoma bitnoj utakmici za njih, pa je na pet i po minuta do kraja poenima Boldvina i Hejla vratio jednocifren minus (72-64), kada je Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Uspeli su izabranici trenera Mijatovića da se spuste na samo 4 poena manjka (81-77), na nešto više od minut do kraja, nakon čega je Boldvin ukrao loptu, ali je odmah i prokockao, a sve je do kulminacije dovela brza trojka Novakovića u poslednjem minutu, kada je bilo samo 83-80, pa je tim iz Čačka bio na posed od izjednačenja.

Hejl je međutim izblokiran u odlučujućem napadu, pa je Borac ostao bez velike senzacije u meču koji im je bio veoma bitan.

Crvenu zvezdu je ponovo predvodio Fakundo Kampaco sa 22 poena, na šta je dodao i 4 asistencije i 3 skoka. Filip Petrušev je zabeležio dabl-dabl učinak od 14 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije, a isti broj poena i asistencija kao i mladi centar imao je Luka Mitrović, uz 5 skokova.

Generalno na utakmici je najbolji učinak imao Hanter Hejl koji je ubacio 28 poena, uz 4 skoka i 3 završna dodavanja, a dvocifren u domaćem timu bio je i Novaković sa 15 poena, na šta je dodao i 5 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAH KAVALIRSA: Samo 10 poena za četvrtinu, Medžik ubedljivo do izjednačenja! (VIDEO)

Košarkaši Orlanda poravnali su na 2-2 protiv Klivlenda u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Ponovo su bili...

POVEZANE OBJAVE