Američki novinar otkrio zašto će glasati za Embida u MVP trci

Još jednu sezonu zaredon borba za MVP-ja NBA lige svela se na trku udvoje između Nikole Jokića, dvostrukom uzastopnog laureata, i centra Filadelfije Džoela Embida.

Trenutno se ponovo na vrh ove liste vratio Embid. Jokić, koji je predvodio Denver do prvog mesta zapadne konferencije, je u poslednje vreme pošteđen od strane trenera Melouna, pa je propuštao utakmice ili igrao sa smanjenom minutažom otkako je obezbeđeno lidersko mesto pred doigravanje. Sa druge strane, kamerunski centar je propustio upravo direktan duel sa Jokićem, odnosno utakmicu protiv Nagetsa.

Novinar Atletika Džon Holindžer je u svojoj kolumni otkrio da će glasati za Embida.

Istorija igra ulogu ovde. Mislim da zamor glasača nije ispravan opis onoga što ja osećam ovde. Mislim da nije u redu da u ovoj eri na tabli piše Nikola Jokić 3, Janis Adetokumbo 2, Džoel Embid 0 u poslednjih pet sezona. Pošten je argument da je Embid bolji defanzivno od Jokića, a brojevi ne mogu u potpunosti da prikažu tu razliku. Ključni deo odbrane visokog igrača je zaštita obruča, a Jokić to jednostavno ne nudi. Bez obzira na njegove ostale adute, ovo mu je najveća slabost. Embid je, s druge strane, 11. bloker lige sa najmanje 1.500 odigranih minuta, što je dvostruko više od Jokića, napisao je Holindžer u kolumni za “Atletik”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE