ATP MONTE KARLO: Krajinović prokockao meč-loptu protiv Bautiste-Aguta i izgubio

Srpski teniser Filip Krajinović dobio je šansu da nastupi u glavnom žrebu mastersa u Monte Karlu, iako je poražen u drugom kolu kvalifikacija, usled odustajanja nekoliko igrača u poslednjem momentu.

Bio je nadomak da iskoristi ovakvu situaciju i načini iznenađenje na startu protiv nekadašnjeg TOP 10 igrača Roberte Bautiste-Aguta, ali ipak nije uspeo, pošto je poražen posle preokreta sa 2-1, po setovima 5:7, 7:6 (12:10) i 6:1, iako je imao i meč-loptu u drugom setu.

Filip je već u drugom gemu meča spasao čak 4 brejk-lopte i ipak uspeo da osvoji prvi svoj servis-gem, a potom je odmah brejknuo rivala bez izgubljenog poena i poveo sa 2:1. Prednost je ipak izgubio u osmom gemu, kada je Španac poravnao na 4:4, ali je naš igrač u 11. gemu iskoristio prvu priliku za brejk, a potom rutinski servisom došao do 7:5 i prednosti u setovima.

Krajinović nije iskoristio dve brejk prilike u petom gemu drugog seta, a potom je i sam spasavao dve šanse protivnika u osmom gemu, kada je ipak izjednačio na 4:4. Uspeo je da neutrališe i set-loptu rivala na svoj servis, pa se tako otišlo u tajbrejk.

Tamo je viđeno puno mini-brejkova, ali je jedan više (5) načinio Bautista-Agut. Filip je pritom propustio meč-loptu na svoj servis kod rezultata 10-9.

To ga je potpuno demoralisalo, pa je u odlučujućem setu ekspresno poražen, uz tri brejka Španca, koji će u narednom kolu ići na boljeg iz okršaja Aleksandera Zvereva i njegovog imenjaka Bublika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOJVODINA – ZVEZDA, SASTAVI: Milojević sa dve mlade uzdanice od starta

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas od 17.30 Vojvodini u 32. kolu, odnosno 2. kolu plejof faze Superlige. Zvezda je...

POVEZANE OBJAVE