Korak bliže cilju: Igokea pružala jak otpor, ali rutinska pobeda Partizana!

U 25. kolu regionalne ABA lige košarkaši Partizana su savladali Igokeu rezultatom 89:74.

Obe ekipe su efikasno ušle u meč, Delalić i Đorđević su pogodili za goste, a Madar i Trifunović su uzvratili za Partizan – 5:5. Uspeo je Partizan ubrzo da se odlepi, poenima Madara, Papapetrua i Smailagića. Stigli su crno-beli i do dvocifrene prednosti, Avramović i Anđušić su bili precizni sa linije za slobodna bacanja i tada je bilo 27:16, a rezultat na kraju prve četvrtine je bio 33:25.

U nastavku Vukčević je upisao trojku, a Nerandžić je došao do lakih poena za svoj tim, posle nekoliko prilika koje Partizan nije iskoristio i gosti su smanjili na minus sedam.

Upisao je nove poene Narandžić, vezao je košarkaš Igokee pet poena i vratio svoj tim na 38:34. Usledio je pravi šuterski obračun, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 50:44. Ekipa iz Laktaša je dobro otvorila drugo poluvreme, napravili su seriju i približili se na samo dva poena zaostatka. Ledej je prekinuo nalet rivala, a potom mu se priključio Panter i Partizan se ekspresno vratio u igru. Nesportsku je dobio Kondić, a zatim je usleidla serija crno-belih od 8:0.

Međutim, Igokeu je u životu držao Nerandžić, postigao je novu trojku, a zatim je bio precizan i Jošilo. Papapetru je pogodio trojku za Partizan, a rezultat na kraju treće deonice je bio 68:57 u korist domaćeg tima.

U poslednjoj deonici, nova trojka za goste, precizan je bio Kondić, a zatim je Avramović napravio seriju i Partizan stiže do 13 poena prednosti. Nanizao je Partizan nekoliko grešaka, pa je Igokea ušla u seriju od 8:0 – 85:70. Oporavljeni Balša Korpivica je ušao na pareket.

Anđušić je prekinuo seriju gostiju, a rezultat na kraju meča je bio 89:74. Crno-beli su na taj način napravili još jedan korak ka cilju, a to je prvo mesto na kraju regularnog dela sezone i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sada na čelu tabele imaju skor 22-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Vojvodine izneo utiske nakon važne pobede nad Partizanom

Fudbaleri Vojvodine došli su do veoma važna tri boda pobedom nad Partizanom u gostima. Tako su opstali u borbi za...

POVEZANE OBJAVE