Srbija sa mladim nadama do pobede u Bili Džin King kupu!

Ženska teniska reprezentacija Srbije savladala je Bugarsku u prvom kolu I grupe Evroafričke zone u Bili Džin King kupu, koja se održava u turskoj Antaliji.

Selektor Dušan Vemić poverenje je ukazao najmlađim teniserkama, pa su na teren u singlu izašle ekstratalentovane Lola Radivojević i Mia Ristić. I obe su pobedile.

Lola, koja je rođena 2005. godine i zauzima 269. mesto na WTA listi, savladala je Izabelu Šinjikovu sa 2-1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:2.

Mia, teniserka koja je 2006. godište i 412. na svetu, veoma ubedljivo je sa 6:2 i 6:2 bila bolja od dve godine starije Denislave Gluškove.

Našu reprezentaciju na ovom turniru čine Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136), Lola Radivojević (266), debitantkinja Mia Ristić (412) i Katarina Kozarov (493), koje predvodi Dušan Vemić.

Bili Džin King kup I grupe Evro-afričke zone u Antaliji igra se po round robin sistemu. Pored Srbije, u dve grupe, od kojih će jedna brojati pet, a druga šest timova takmiče se i nacionalne selekcije Bugarske, Hrvatske, Danske, Egipta, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske i domaćina Turske.

Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.

Naredni meč Srbija igra već u utorak 11. aprila protiv reprezentacije Norveše. Tim Norveške čine: Melene Helgo (334. u singlu na WTA listi), Ulrike Eikeri (481), Lili Elida Haset (786), Eili Elde (1000), predvođene selektorom Jorgen Vestlijem.

FOTO: Teniski Savez Srbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE