Đoković : To je moja igra, to sam ja!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na startu turnira u Monte Karlu savladao Rusa Ivana Gahova, 198. igrača sveta, sa 2-0 posle jakog otpora.

Novak je nakon meča izneo utiske i pohvalio Rusa istakavši on nije tipičan ruski teniser jer godinama živi u Španiji i zato je tako dobar na šljaci.

Pitali su novinari Novaka zbog čega mu je potrebno toliko vremena da se adaptira na igru na najsporijoj podlozi.

– Šljaka je za mene najizazovnija podloga za privikavanje, da uhvatim ritam. Istorijski, kroz celu moju karijeru, uvek mi je bio potreban jedan ili dva turnira da počnem da igram onako kako umem. Isti je slučaj i ove godine. Čak iako sam trenirao tri nedelje na šljaci, i to veoma naporno, drugačije je kada igrate meč, posebno danas po ovako vetrovitom vremenu. NIje bilo lako da se nađe ritam, isprati let loptice, njen odskok, pa čak protiv levorukog igrača. Sve te stvari su uticale na to kako ću da se osećam na terenu, rekao je Đoković na konferenciji za medije i dodao:

– Znate, to je moja igra, to sam ja. Ne znam, možda je drugim igračima to prirodnije ili lakše da se adaptiraju na podlogu, na kretnje, pronalaženje tempa u udarcima. Meni je potrebno nešto više vremena od drugih momaka. Tako je kako je, tako je uvek bilo, rekao je Novak.

Na pitanje da li je nervozan zbog toga, Novak je jasan:

– Ne, uopšte, jer se uvek trudim. Moj mentalitet mi uvek pomaže kroz karijeru da budem bolji svake godine i svaki put kada kročim na teren imam jasne ciljeve kojima težim kako bih unapredio svoju igru. I naravno, osećaj koji imam na terenu. Ali, jednostavno, na šljaci je drugačije i potrebno je više. Potrebni su mi mečevi. Treninzi su uvek korisni, ali ništa nije uporedivo sa igranjem zvaničnog meča. Zato se nadam da ću ih imati što više ove nedelje, podvukao je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE