Isplivali detalji: Evo šta je prevagnulo da Egzum pojača Partizan

Jedan od najboljih košarkaša Partizana ove sezone je Dante Egzum. Australijanac je u Partizan stigao iz Barselone, a u Evroligi prosečno beleži 13,1 poen, 2,8 asistencija i 2,4 skoka po utakmici.

Detalje o prelasku Egzuma u Partizan otkrio je jedan od asistenata Željka Obradovića, Bogdan Karaičić koji je gostovao u emisiji “U obruču” na “Areni sport”.

Kada se prvi put pojavila ta opcija, Željko je kontaktirao i Šarasa, koji je takođe bio donekle zainteresovan da ga zadrži. Ono što je Dante želeo su minuti na poziciji plejmejkera i to je prevagnulo, otkrio je Karaičić.

Egzum je skoro nezaustavljiv kada napadne koš protivnika, ali ono na čemu mora da radi jeste šut sa distance i za tri poena.

– Svi znaju da ide desno i gle čuda, ode desno. Sjajan je momak, stvarno je privilegija što je odabrao Partizan. Aca Matović je deo stručnog štaba i to je veliki stručnjak za individualnu pripremu. Danteova rotacija prilikom šuta i način šuta je na vrhunskom nivou, ali možda u toj pripremi šuta, sa driblingom, postoji neka manjkavost.

Pomoćnk Željka Obradovića je pohvalio kapitena crno-belih Kevina Pantera.

– Igra drugačije ove sezone, protiv Monaka nije srljao. Mislim da u prvoj četvrtini nije dao nijedan poen, pa je dao najbitniju trojku. Repertoar koji ima iz sezone u sezonu je sve veći i veći. Način na koji priprema šut, kako čita odbranu, sve je bolji i bolji, nije jednodimenzionalan. Stvarno je čast biti tu kada igra jedan takav igrač.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE SMENE TRENERA: Pao dogovor, “doživotni” ugovor u Sevilji!

Fudbaleri Sevilje nisu imali naročito uspešnu sezonu u La Ligi. Završiće je bez plasmana u evrokupove i na sredini tabele....

POVEZANE OBJAVE