OPROŠTAJ OSVAJAČICA POSLEDNJE MEDALJE: Srbija se bori za plasman na Svetsko prvenstvo!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sutra od 18 časova dočekuje Tursku u revanš utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Ovo ipak neće biti meč koji je značajan samo zbog plasmanana najveće takmičenje, što je samo po sebi najbitnije, već i zato što će ujedno biti oproštajna utakmica pet iskusnih reprezentativki – Liščević, Stoiljković, Lavko, Graovac, Radojević.

U prvoj utakmici naše su slavile sa 33-24, a selektor Uroš Bregar izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji okršaj.

Želim ovom prilikom da se zahvalim najiskusnijim igračicama što su prihvatile poziv da dođu da pomognu. Čeka nas nova era ženskog rukometa što se vidi kroz mlade igračice koje su već dobile priliku. Dobro smo se spremali ovih nekoliko dana i očekujemo ozbiljnu utakmicu kojoj pristupamo maksimalno oprezno, izjavio je selektor.

To će biti poseban dan za Kristinu Liščević, koja će zatvoriti krug nastupa u reprezentativnom dresu, u kom je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji.

Moram priznati da me čini jako srećnom što će kraj reprezentativne karijere biti baš na Banjici, to je teren na kojem sam i počela sa nacionalnim timom. Spremali smo se za ovaj dvomeč, napravili razliku koja će nam omogućiti da uživamo u utakmici kod kuće i da se oprostimo na pravi način. Uvek je bilo veliko zadovoljstvo igrati za Srbiju. Hvala reprezentaciji što je uvek računala na nas, a mladim devojkama želim mnogo uspeha u budućnosti, poručila je srednji bek našeg nacionalnog tima.

U najvećim uspesima učestvovala je i Jovana Stojiljković, aktuelni kapiten tima, koja je takođe odlučila da je kraj nastupima za reprezentaciju.

Plus devet golova je razlika koja nam omogućava da budemo korak bliže cilju, očekuje nas dobra utakmica u kojoj će Turska pokušati da iznenadi i napravi preokret. Mi smo se maksimalno pripremile da to onemogućimo. Uvek je bila čast igrati za reprezentaciju i tako će biti i u ovom poslednjem susretu. Biće emotivno, ali cilj nam je da reprezentativnu karijeru završimo na lep način, rekla je Jovana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SUPERLIGA: Lukovići i Lutovac “potopili” Radnik, Radnički i Novi Pazar sigurni, Pančevci sve dalje od šanse za opstanak (VIDEO)

Danas su odigrane četiri utakmice plejaut faze Superlige Srbije u fudbalu. Najviše golova bilo je u duelu odigranom u...

POVEZANE OBJAVE