Senzacija Mundobasketa dobija veliko pojačanje!

Kao najveća senzacija kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo istakle su se reprezentacije Južnog Sudana i Zelenortskih Ostrva, koji su oduševili košarkašku publiku, uz Dominikansku Republiku koja neće debitovati, ali je zato u odlučujućoj utakmici podigla rampu na odbranu finala aktuelnim vicešampionima sveta reprezentaciji Argentine.

Dominikanci će, kako stvari stoje, biti znatno pojačani na glavnom turniru, pošto je učešće najavio nekada prvi pik sa NBA drafta Karl Entoni-Tauns, a sada stiže i informacija da će Zelenortska Ostrva biti dodatno osnažena na Mundobasketu.

Naime, kako prenosi “BasketNews”, ovoj reprezentaciji bi trebalo da se pridruži igrač Makabija Bonzi Kolson, koji je ove godine eksplodirao u Evroligi sa 11 poena u proseku, uz procenat od 40% uspešnosi u šutu za tri poena.

Kolson je otkrio da je postojala ponuda da zaigra i za Jordan ali da je zapravo od ranije u procesu dobijanja papira, pošto želi da igra za Zelenortska Ostrva.

Odbio sam je. Zelenortska Ostrva su opcija koju sam pokušavao da realizujem godinama unazad. Imam poreklo odatle, majka mi je odatle. Mnogo toga me veže za tu zemlju. Pokušavao sam da završim papire, u procesu smo razmatranja svih opcija, šta je najbolje za mene. Bilo bi dobro kada bi se ovo ostvarilo. Ako i ne, idem dalje i nastaviću da se dalje razvijam kao igrač, rekao je Kolson.

U ovoj odluci mu je pomogao i Valter Tavares, centar Real Madrida, koji je ovom sastavu pomogao i u kvalifikacijama kad je bilo mogućnosti.

Pričao sam malo sa Valterom Tavaresom o ovome. Razgovarali smo o prilici da zaigram za reprezentaciju i da li bi bila dobra stvar za mene. Tavares mi kaže da jeste. On je sa Zelenortskih Ostrva, rođen je tamo, najbolji mi je izvor informacija. Igra odlično za reprezentaciju, pa se nadam da ću moći da zaigram za reprezentaciju, želja je igrača Makabija.

Ostaje samo da se vidi da li bi se u tom slučaju Kolson vodio kao naturalizovani košarkaš, obzirom na striktna pravila FIBA, zbog kojih je čak i Ognjen Kuzmić za naš nacionalni tim nastupao kao naturalizovani igrač, a Džordan Klarkson nije imao mogućnost da nastupi za Filipine na prethodnom Svetskom prvenstvu iako ima korene u toj zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA KRAJU SEZONE: Dva Srbina iz La Lige ostali bez trenera!

Fudbaleri Sevilje završiće ovu takmičarsku godinu na sredini tabele u La Ligi. Prošlogodišnji pobednik će od naredne biti sa novim...

POVEZANE OBJAVE