SVETLA BUDUĆNOST: Mia i Lola vode Srbiju ka svetskoj grupi!

Ženska teniska reprezentacija Srbije slavila je i u drugom kolu I grupe evroafričke zone Bili Džin King kupa, pošto je protiv Norveške posle dva singla stekla nedostižnih 2-0.

Ponovo su teret iznele najmlađe srpske reprezentativke Lola Radivojević i Mia Ristić, koja debituje za seniorsku reprezentaciju na ovom turniru.

Prvo je 16-godišnja Ristićeva donela prednost pobedom nad iskusnom, 14 godina starijom Ulrike Eikeri, slavivši sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:4.

Konačni trijumf je obezbedila 18-godišnja Lola Radivojević, koja je bila bolja od Malene Helgo takođe sa 2-0, po setovima 7:6 i 7:5.

Našu reprezentaciju na ovom turniru čine Aleksandra Krunić (127. na WTA listi u singlu), Olga Danilović (136), Lola Radivojević (266), debitantkinja Mia Ristić (412) i Katarina Kozarov (493), koje predvodi Dušan Vemić.

Bili Džin King kup I grupe Evro-afričke zone u Antaliji igra se po round robin sistemu. Pored Srbije, u dve grupe, od kojih će jedna brojati pet, a druga šest timova takmiče se i nacionalne selekcije Bugarske, Hrvatske, Danske, Egipta, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske i domaćina Turske.

Samo tri reprezentacije, pobednici grupa i bolja iz plej-ofa drugoplasiranih timova na tabeli, obezbeđuje prolaz iz I grupe Evro-afričke grupe u novembarski plej-of za ulazak u kvalifkacije za plasman Svetsku grupe, a dve poslednjeplasirane ispadaju u II grupu Evro-afričku grupu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski se “pohvalio” svojim urnebesnim izvođenjem auta na kraju NBA sezone, pa otkrio da li će igrati za reprezentaciju (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski na velika vrata je ušao u NBA ligu kao visokopozicionirani pik na Draftu, kada ga...

POVEZANE OBJAVE