NA OPROŠTAJU REPREZENTATIVKI: Furiozna Srbija potvrdila plasman na SP!

Rukometašice Srbije, plasirale su se na svetsko prvenstvo. One su i u revanšu na svom terenu bile bolje od Turske 32:25. Prvo poluvreme bilo je obeleženo preokretima, dok su naše dame u drugom preuzele kontrolu i privele meč kraju.

Susret je pogotkom otvorila Jovana Stojiljković. Na drugoj strani odgovara Ašli Iskit. Kao i susret u Turskoj, početak u Beogradu je takođe bio efikasan. Prva je osetnije povela Srbija 6:4 ali je Turska sa serijom 4:0 stigla do 8:6.

Srbija je skoro šest minuta tada bila bez gola a prekida loš niz Jelena Lavko iz sedmerca. Potom su izabranice Uroša Bregara vratile vođstvo nakon serije 5:0 za 13:9.

Igralo se u serijama, pa je Turska u finišu poluvremena prišla na 16:15 u korist Srbije. Naš tim na početku drugog dela postiže dva pogotka za 18:15 preko Lavko i Stojiljković. Potom se naša selekcija odlepila na 21:16 odličnim i efikasnim početkom ovog dela utakmice.

Ta prednost je nastavila da raste kako se utakmica približavala kraju. Naše devojke su ponovo postigle 30 golova kao i u Turskoj na gostovanju i u velikom stilu obezbedile plasman na planetarnu smotru.

Najbolja u pobedničkoj ekipi bila je Stojiljković sa 7 golova.

U ekipi Turske deset je postigla Karačam.

Na ovom meču su se od nacionalnog dresa oprostile: Kristina Liščević, Jovana Stojiljković, Tamara Radojević, Jelena Lavko i Kristina Graovac.

Domaćini šampionata sveta su Danska, Norveška i Švedska od 29. novembra do 17. decembra.

Srbija – Turska 32:25 (16:15)

Foto: Ilustracija/ HF Turkey

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE