OGLASILA SE SUPERLIGA POSLE PREKIDA NA BRDU: Nulta tolerancija za ovakve i slične događaje!

Meč 30. kola Superlige Srbije između Čukaričkog i Partizana definitivno neće biti odigran.

Susret je prekidan u 17. minutu zbog skandiranja navijača Partizana protiv uprave kluba i ubacivanja pirotehničkih sredstava.

Nakon novog prekida meč je pomeren za danas od 18 časova ali će naknadno biti utvrđen termin.

Zajednica fudbalskih klubova Superlige izdala je povodom tog meča saopštenje.

Prenosimo ga u celosti:

Radi otklanjanja nedoumica u vezi sa prekinutom utakmicom 30. kola Mozzart Bet Super lige Srbije, između FK Čukarički i FK Partizan, Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije želi da obavesti javnost o činjenicama vezanim za događaje na navedenoj utakmici. Shodno izveštajima službenih lica, glavni sudija je predmetnu utakmicu prekinuo iz opravdanih razloga nakon konsultacije sa delegatom utakmice i predstavnicima oba kluba. U izveštaju sudije o trajnom prekidu utakmice, između ostalog, navedeni su razlozi u predugom i neefikasnom pražnjenju tribine, što je prouzrokovalo pauzu od 50 minuta, kao i očiglednoj mogućnosti za daljim ugrožavanjem bezbednosti i sigurnosti aktera utakmice zbog činjenice da nije ispražnjen kompletan stadion, jer su na ostalim delovima stadiona i dalje bila prisutna lica koja su svojim ponašanjem mogla uticati na bezbednost aktera, takođe i činjenice da su se lica koja su odstranjena sa stadiona grupisala na severnoj strani u delu van stadiona. Ovakvim postupanjem nakon tri prethodna prekida u situaciji koja se odnosi na ono što je najvažnije, a to su zdravlje i bezbednost aktera utakmice, sudija je doneo odluku o trajnom prekidu utakmice. Shodno članu 12. stav 3. Propozicija za takmičenje, u predviđenom roku, direktor takmičenja je utvrdio datum i vreme nastavka prekinute utakmice putem službenog informacionog sistema KOMET, o čemu su odmah obaveštena oba kluba. Takođe, od službi zaduženih za bezbednost i sigurnost dobijene su preporuke da se pomenuta utakmica nastavi bez prisustva publike. Uzimajući u obzir činjenicu da je FK Čukarički u propisanom roku, dana 12.04.2023. godine, uložio žalbu na utakmicu koja je prekinuta, kao i da postoji spor oko termina nastavka utakmice, kao organ nadležan za donošenje konačne odluke direktor takmičenja je doneo odluku da se utakmica neće nastaviti u prethodno određenom terminu 12.04.2023 u 18:00 časova. Konačna odluka u vezi sa navedenom utakmicom biće doneta po okončanju postupka po žalbi FK Čukarički i sagledavanju i utvrđivanju opravdanosti razloga za trajni prekid utakmice, a sve u skladu sa pozitivnim propisima i sportskim načelima.Ponašanje navijača FK Partizan na navedenoj utakmici je nanelo veliku štetu fudbalskom sportu i našem elitnom rangu takmičenja, zbog čega će po hitnom postupku biti pokrenuti disciplinski postupci pred nadležnim organima FS Srbije, a takođe i prijava zbog loše organizacije utakmice i unošenja velikog broja pirotehničkih sredstava. Radi zaštite integriteta i imidža kompletnog takmičenja oba kluba su upozorena na istupanja u javnosti kojima ugrožavaju opšti interes svih klubova i samog takmičenja. Na kraju, želimo da istaknemo da će Zajednica u narednom periodu prema ovakvim i sličnim događajima iskazivati nultu toleranciju, kao i da će se kroz institucije FS Srbije tražiti najstrože kazne i pooštravanje kaznenih odredbi u vezi sa ovakvim i sličnim događajima, navodi se u saopštenju na sajtu SLS.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Tokom...

POVEZANE OBJAVE