Itudis posle poraza od Zvezde: Nismo mogli da branimo trojicu igrača Zvezde, uvesti plej-in i izbaciti F4

Crvena zvezda je savladala Fenerbahče u 34. kolu Evrolige, i tako naterala goste iz Istanbula da strepe za mesto u plej-ofu.

Trener Fenera Dimitris Itudis smatra da je njegova ekipa izgubila zbog loše igre u odbrani.

Nismo mogli da igramo odbranu na tri igrača koju smo želili – Kampacu, Vildozi i Nedoviću. Napadački smo odigrali dobro, dali smo 89 poena na strani, imali smo drugih problema. Bili smo oslabljeni bez Vilbekina i Bukera.

Upitan je Grk šta misli o Evroligi i koje su promene potrebne.

Navijači vole Evroligu. Skautirao sam Zvezdu u ABA, polu prazna hala. Isto tako nama u Turskoj protiv Galate i Bešiktaša koji naši rivali. Liga je kompetitivna. Govorio sam i kada sam bio u CSKA, kada je bilo pitanje samo da li ćemo biti prvi ili drugi, treba se ugledati na NBA i uvesti plej-in. Više od pola lige otpada, desi ti se da ti se povrede igrači i tebi otpada cela sezona. Kada nas pozovu, a ja sam predsednik Udruženja evroligaških trenera, biće to ideja da se uvede jer je mnogo atraktivnije.

On smatra da treba ukinuti i Fajnal-for.

Još od mog vremena sa Željkom, pričamo da moramo da idemo ka plej-ofu. Čak i u fudbalu se dve utakmice u polufinalu. Ja sam bio na 14 ili 15 F4 turnira, ali mi moramo razmišljati da je vreme za promene.

O crvenoj zvezdi?

Zvezda je na osnovu investicija koje je radila, dokazala da ima želju i ambicije. Za ligu je bitno da Zvezda i Partizan tako nastave, jer ljudi ovde to vole, završio je Itudis.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE