POMOGLI PARTIZANU: Zvezda trijumfom protiv Fenera završila EL sezonu!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, pobedili su Fenerbahče 91:89 posle produžetka u 34. kolu Evrolige. Slabije su počeli duel a potom uspeli da se vrate i zabeleže 17 trijumf u elitnom takmičenju. Pomogli su na neki način i večitom rivalu jer bi Partizan uz poraz Makabija protiv Reala i svoj trijumf protiv Panatinaikosa, mogao da pred plej – of zauzme peto mesto.

Crveno – beli su susret otvorili u petorci Kampaco, Vildoza, Lazarević, Petrušev i Martin. Za Fener počeli su Kalates, Dorsi, Pjer, Hejs – Dejvis i Motli. .

Tajler Dorsi je trojkom otvorio susret u Beogradu a Fener odmah krenuo sa 5:0. Za Zvezdu je prve poene postigao Vildoza. U prva dva minuta Fener stiže do osetnijih +7 zahvaljujući sa tri ubačene trojke. Propustili su nekoliko prilika da se dodatno odlepe ali je Zvezda koristila promašene šuteve gostiju da drži priključak.

Nakon trojke Vildoze prišli su na 16:13 crveno – beli iako su dosta grešili u prvom delu susreta. Nalet je novom trojkom odbio Kalates. Fener je nastavio da do kraja perioda održava stečeno vođstvo sa početka utakmice pa u drugi period ulaze sa +6 (21:15).

Zvezda je taj deo igre počela bolje i nakon tri minuta stigla do izjednačenja (25:25) nakon serije 10:4 i trojke Fakunda Kampaca. Fener je odgovorio sa 8:0 i poveo 35:27. Zvezda odgovara istom merom i serijom 10:0 prvi put vodi nakon pogotka Hasana Martina (37:35).

Niz je potom prekinuo Džonatan Motli sa slobodnih bacanja. Izabranici Duška Ivanovića su sa vođstvom 41:39 otišli na odmor posle trojke Kampaca u samom finišu prvih 20 minuta. Ognjen Dobrić imao je 10 poena a na drugoj strani je Motli bio raspoložen sa 13 koševa.

Drugo poluvreme počelo je poenima sa bacanja Filipa Petruševa. Potom se u prvim minutima ovog dela meča igrala egal utakmica. Sredinom perioda je usledio prazan hod oba tima koji prekida Luka Vildoza poenima sa linije za slobodna bacanja. Marković potom nastavlja seriju 5:0 za 52:47.

Hasan Martin posle toga dobija nesportsku ličnu grešku ali nisu uspeli da iskoriste dodatni napad nakon bacanja Gudurića kada je upravo Zvezdin centar ukrao loptu Motliju. Obe ekipe su u trećoj deonici bile neefikasne iz igre uz više šuteva za jedan poen. Tajler Dorsi je Feneru doneo preokret sa pet vezanih poena 56:55. Dobrić je postigao poslednje poene u četvrtini i izjednačio pred poslednji period 57:57.

Kalates je poenima otvorio poslednji period. Odmah je uzvratio Luka Vildoza. Oba tima bili su efikasni i nisu dozvoljavali jedan drugom da se odlepe na polovini odlučujuće deonice. Fener je tada pokušao da prelomi meč nakon što je Kalates pogodio trojku za 71:69. Nakon promašaja kampaca, Turci su se odvojili na +5 posle nove trojke ali Hejs Dejvisa.

Do kraja susreta bilo je neizvesno. Na svaki koš Zvezde, Fenerbahče je imao odgovor. U poslednjih 30 sekundi nakon obostranih grešaka Zvezda je osvojila loptu imajući važan napad zbog čega je Ivanović uzeo tajm – aut. Potom je Mitrović pogodio oba bacanja i smanjio na 78:77 i počela je penal završnica.

Motli je bio polovičan. Zvezda je poenima Kampaca stigla do izjednačenja 79:79 a Feneru ostalo tri sekunde za napad. Nisu ga iskoristili i otišlo se u produžetak.

Dodatnih 5 minuta počinje pogotkom Mitrovića. Odmah Fener uzvraća trojkom Hejs Dejvisa. Na polovini tog dela igre, Petrušev pogađa za 85:82 a Zvezda potom uspevala da zadrži minimalno stečeni višak. Posle trojke Kampaca poveli su crveno – beli sa 90:84 na minut ipo do kraja produžetka. Zvezda je potom imala priliku da prelomi susret, ali Dobrić promašuje šut za tri.

Motli je nakon toga bio precizan oba puta sa slobodnih bacanja a potom je nakon blokade nad Mitrovićem postigao i pogodak za 90:87 na 17 sekundi do kraja. Na to se nadovezala i izgubljena lopta Kampaca. Dorsi je realizovao oba bacanja za 90:89 i 14 sekundi za napad Zvezde.

Argentinac je bio polovičan sa slobodnih bacanja. Kalates je u poslednjem napadu promašio trojku za trijumf.

Najbolji kod Zvezde Kampaco je briljirao sa 24 poena uz 22 Dobrića.

U timu Fenerbahčea istakao se Motli sa 27 poena uz 19 Hejs Dejvisa.

Crveno – beli se sada okreću obavezama u ABA ligi. Fener sada zavisi od rezultata Makabija i Partizana u borbi za petu poziciju.

Crvena zvezda – Fenerbahče 91:89 (15:21, 26:18, 16:18, 22:22, 12:10)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Znao sam da ću izgubiti ovaj fudbalski rat

Partizan je smenio Igora Duljaja nakon četiri vezana poraza, a umesto njega je došao Albert Nađ. Mnogo se priča...

POVEZANE OBJAVE