EL: Partizan se mučio, ali uz sjajnu atmosferu preokrenuo PAO i zakazao Real!

Košarkaši Partizana došli su i do 20. pobede u Evroligi pošto su pred rekordnim brojem gledalaca (20.017) savladali uz dosta muke Panatinaikos . Na taj način crno-beli su ostali na 6. mestu na tabel ii u plej-ofu se sastaju sa Real Madridom.

Otvaranje utakmice svakako nije bilo onako kako su zamislili u Partizanu kao ni 20.017 navijača u Beogradskoj Areni.

Panatinaikos je igrao odlično i opušteno i podizali su prednost iz minuta u minut.

Posle prvog perioda je bilo 18:26, a u drugom je vrlo brzo bilo čak 18 razlike za goste.

Od tog trenutka se u partiju uključuju Kevin Panter i Aleksa Avramović koji prave seriju 10:0, a polako spuštaju prednost gostiju iz Atine. Na poluvreme se otišlo sa 39:45, što je bilo više nego prihvatljivo za sve u Partizanu posle dešavanja u prvih 20 minuta.

Činilo se da će crno-beli već u trećem periodu napraviti preokret, ali sve te nalete je odbijao Dvejn Bejkon. Amerikanac je u igri 1 na 1 rešavao nepogrešivo u šutu za 3 poena i vezao je na taj način Partizan stalno vraćao nazad.

Kod domaćih odličnu sekvencu je imao Dante Egzum, koji je ponovo podigao Arenu na noge svojim zakucavanjem, a na pauzu se otišlo sa 58:66 za goste.

U četvrtom periodu PAO odlično počinje i podiže prednost ponovo na dvocifrenu razliku posle trojke Manzukasa kada je bilo 11 razlike.

Ipak, brzo su se trgli crno-beli i odličnom serijom 7:0 za tren oka su stigli na -4 pred završnicu utakmice.

U anstavku Partizan je bio u svom starom ritmu i borbenom igrom su nadoknađivali neubičajene promašaje, i posle trojke Egzuma su stigli do prvog vođstva 72:71.

PAO se nije tek tako predao. Sa dve situacije 2 plus 1 su održavali glavu iznad vode i stalno terali Partizan da napada iz minusa. Srećom po crno bele i Papajanis i Bejkon su promašili dodatne penale, pošto je svaki poen je bio zlata vredan.

Panter je sa 4 vezana poena doneo 4 poena prednosti u poslednja 2 minuta, ali je Ponitka sa 4 vezana penala uspeo da ponovo vrati vođstvo za Atinjane pred poslednjih 60 sekundi.

Ključni koš za pobedu je postigao Džejms Naneli na 30 sekundi pre kraja, a sa druge strane Bejkon je promašio zakucavanje za produžetak, za veliku radost 20.017 navijača.

Najefikasniji kod crno-belih je bio Dante Egzum sa 18 poena, dok je Panter ubacio 17. Odličnu partiju je pružio i Aleksa Avramović sa 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE