NEVEROVATAN PODATAK: Partizan nadmašio pola NBA lige!

Košarkaši Partizana su nedavno došli do ubedljivo najvećeg uspeha u poslednjih više od deset godina plasmanom u najboljih osam timova Evrolige u svojoj povratničkoj sezoni.

Na tom putu su im značajno pomogli i navijači, pošto je na tri uzastopne utakmice pomeran sopstveni rekord po broju gledalaca, a nedavno je oboren i rekord po ukupnoj podršci jednom klubu tokom sezone regionalne lige, koja će najverovatnije premašiti 100.000 gledalaca.

Ovim povodom je o srpskom klubu pisao i prestižni “Basket News”, koji je izneo fascinantan podatak da je sa prosečnom posetom od 17.787 ljudi Partizan nadmašio čak 16 NBA klubova!

Poslednji rekord navijači crno-belih postavili su protiv Reala u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale, kada je na tribinama bilo 20.068 ljudi, dok je brojka od 18.000 premašena osam puta.

Direktor marketinga Partizana Marko Vukomanović je za ovaj portal otkrio zanimljiv podatak da je kapacitet Arene  18.386 mesta, uz ona sedišta pored terena, ali da je klub uspeo da iskoristi prazan prostor i podigne kapacitet na 20.094 mesta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đurišić odličan u drugoj utakmici pred Draft!

Mladi srpski košarkaš Nikola Đurišić bio je odličan na drugoj utakmici koju je odigrao u sklopu priprema za predstojeći...

POVEZANE OBJAVE