ABA LIGA: FMP bez milosti za Mornar na kraju ligaškog dela!

Košarkaši FMP-a savladali su na svom parketu veoma ubedljivo sa 101-76 Mornar iz Bara u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige.

Već na poluvremenu su Panteri imali prednost od 12 poena razlike (47-35), a sve je bilo rešeno posle furioznog otvaranja treće deonice serijom 18-0, za koju su najzaslužniji američki košarkaši Čarls Mur i Čarls Mening.

Tada je već praktično rešen pobednik, pa se samo postavljalo pitanje krajnje razlike. U toku utakmice je viđeno i nekoliko atraktivnih poteza, a najviše se istakao mladi Ognjen Matović fantastičnim zakucavanjem preko Gregora Glasa.

Mening i Mur nastavljaju sa potvrdom uspešne akvizicije tima iz Železnika. Mening, koji je stigao iz valjevskog Metalca, bio je ubedljivo najefikasniji sa 27 poena, na šta je dodao i skok i 6 asistencija, dok je Mur, koji je došao kao zamena za Trenta Frejžera, upisao 16 poena, 2 skoka i 6 završnih dodavanja.

Na drugoj strani je iskusni Nemanja Vranješ postigao 13 poena uz po 2 skoka i asistencije, dok je srpski trio Pecarski – Kovačević – Đoković imao po 11 poena.

FMP je tako potvrdio petu poziciju pred plejof, što je bilo poznato i ranije zbog poraza Mege, a ostaje da se vidi da li će na startu doigravanja za protivnika imati Cedevita Olimpiju ili Budućnost.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović pričao o budžetu Partizana pa pomenuo i Zvezdu

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović obratio se javnosti povodom potpisa novog ugovora trenera Željka Obradovića. Naime, Mijailović je govoriti o...

POVEZANE OBJAVE