POSLE DRAME: Borac čudom opstao u ABA ligi!

Košarkaši čačanskog Borca uspeli su da se spasu ispadanja iz prve regionalne ABA lige, pošto su u poslednjem kolu napravili veliko iznenađenje i savladali Budućnost na jednom od najtežih gostovanja u ligi sa 87-85, posle prave drame.

Borac je tako došao do sedme pobede u takmičenju i u poslednji čas se spasao ispadanja. U drugu ligu će posle samo jedne povratničke sezone ponovo skopski MZT, koji ima isti broj pobeda kao i srpski tim, ali lošiji međusobni skor.

Na nešto više od sekunde do kraja Đorđe Gagić je fauliran pri vođstvu od 86-85, kada je je promašio prvo, a ubacio drugo bacanje, što mu jasno nije bila namera.

Ipak, iskusni Erik Grin, dokazani strelac u evropskoj košarci, promašio je za dva poena iz ugla za produžetak, pa je moglo da počne veliko slavlje članova tima iz najkošarkaškijeg grada u Srbiji! Međutim, ne bi trebalo da traje dugo jer sada sledi baraž za opstanak koji će igrati sa poraženim timom iz finala druge ABA lige, koje igraju slovenački predstavnici Krka i Helios.

Gosti su već na početku nagovestili da bi mogli do iznenađenja u najbitnijoj utakmici, kada su posle manje od pet minuta igre stekli dvocifrenu prednost trojkom Tomaševića za 15-4. Ipak, Podgoričani su se vratili i utakmica je protekla potpuno neizvesno i u smenama u vođstvu timova. Čačani su vodili međutim tokom čitavog poslednjeg perioda i zasluženo slavili.

Najefikasniji u pobedi još jednom je bio Hanter Hejl sa 25 poena, na šta je dodao i 6 skokova i 5 asistencija. Sledili su ga iskusni Sava Lešić sa 12 i Đorđe Gagić sa poenom manje, uz 5 skokova i 2 asistencije.

U poraženom timu je Tre Bel-Hejns upisao 18 poena, 9 skokova i 5 završnih dodavanja, Boldvin i Popović su imali po 16, a srpski reprezentativac Marko Jagodić-Kuridža 11 poena, uz 4 skoka.

Za Budućnost ostaje pitanje da li će ligaški deo završiti kao trećeplasiran ili četvrtoplasiran tim. Ostaje im da odigraju zaostalu utakmicu 22. kola u kojoj dočekuju Partizan, ali ništa lakši zadatak neće imati ni Cedevita Olimpija, koja će dočekati Crvenu zvezdu u zaostalom meču 3. kola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE