NA DANAŠNJI DAN PARTIZAN JE POSTAO BESMRTAN: “Tri poena, tri poena, vreme je isteklo”

Na današnji dan pre 31.godinu košarkaški klub Partizan osvojio je titulu evropskog šampiona, pobedom protiv Huventuda čuvenom trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjim trenucima utakmice.

Finale je odlučeno u poslednjem napadu. Košarkaš Partizana Slaviša Koprivica izveo je loptu ispod koša, pošto je Huventud došao u vođstvo 70:68 poenima Rafaela Đofrese. Koprivica je dodao loptu Đorđeviću koji je došao na protivničku polovinu terena i sa oko sedam metara pogodio trojku, koja je donela trofej Partizan.

To je ujedno najveći uspeh u istoriji srpske klupske košarke, a za najkorisnijeg igrača “Fajnal-fora” u Istanbulu proglašen je košarkaš Partizana Predrag Danilović.

-Još samo osam sekundi. Dva poena prednosti za Špance. Đorđević… Tri poena, tri poena, vreme je isteklo… 71:70… Ja u svojoj karijeri ovo nisam doživeo… Partizan je šampion Evrope, svaki navijač Partizana i danas se naježi kada čuje ove reči.

Za Partizan su te sezone igrali Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Nikola Lončar, Zoran Stevanović, Dragiša Šarić, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović i Ivo Nakić, a sa klupe ih predvodio Željko Obrdaović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI ĆE OSTATI U MILANU? Pojavila se nova transfer opcija za Jan-Karla Simića

Mladi srpski štoper Jan-Karlo Simić ove sezone je stekao afirmaciju u prvom timu Milana, kada je iskoristio odsustvo nekoliko...

POVEZANE OBJAVE