PRVO MESTO SVE BLIŽE: Partizan rutinski sa Zadrom pred gostovanje u Morači!

Košarkaši Partizana, savladali su Zadar 88:78 u 26. kolu ABA lige. Učesnik plej – ofa Evrolige nije dozvolio rivalu nijednog trenutka šansu za preokret iako se dogodilo malo opuštanje tokom treće četvrtine. Ukoliko nadigraju Budućnost, overiće prvo mesto pred plej – of bez obzira na učinak večitog rivala.

Domaćini su počeli u petorci Lakić, Božić, Ramljak, Dejvis, Žganec. Crno beli su igrali na početku u sastavu Avramović, Panter, Trifunović, Ledej i Lesor.

Prve poene na meču postigao je Zej Ledej. Crno beli su duel otvorili serijom 7:0. Nakon dva minuta bez koša, Zadrani postižu prvi koš na susretu preko Arijana Lakića. Zadrani su uspeli da stignu na 11:9 u korist crno – belih koji su imali odgovor u vidu trojke Trifunovića.

Partizan je tokom ove četvrtine održavao maksimalnih +7.

Partizan je sa 24:15 završio prvi period uz bolji procenat za dva i trojku više pogođenu.

Koševima Egzuma na početku druge četvrtine, Partizan stiče prvi dvocifreni višak i +11 (26:15). I taj deo meča počeli su serijom bez primljeog koša nanizavši šest poena. Ponovo je Lakić bio taj koji je prekinuo niz izabranika Željka Obradovića. Partizan je potom nastavio da ostvarenu prednost održava dobrim napadačkim ritmom.

Uvećali su prednost zahvaljujući četiri vezane trojke Nanelija, Smailagića i Papapetrua. Na poluvremenu su imali +19 (49:30) uz 11 poena Lesora. Dejvis je u timu Zadra imao 8 koševa.

Zadrani su poenima Dejvisa otvorili drugo poluvreme. Za razliku od prve dve četvrtine, sada domaćini počinju serijom 7:0. Crno – beli su je prekinuli trojkom Pantera. Na to je Partizan nadovezao još dve za maksimalnih +21.

Partizan je dozvolio domaćinu da se tokom ovog perioda igre dodatno približi i spusti razliku na jednocifreni minus nakon serije 10:0 smanjivši na 62:55 u korist crno – belih. Trifunović je odbio nalet pogocima sa slobodnih bacanja i sa 64:55 za goste otišlo se na odmor pred poslednju četvrtinu.

Poenima Egzuma počela je četvrta četvrtina. Odgovorio je Šantelj. Sada se nijedna ekipa nije odvojila na početku i igralo se efikasno sa 12 poena ukupno na obe strane za prva tri minuta. Partizan je pojačao tempo, i vratio dvocifrenu prednost koševima Trifunovića i Nanelija.

Održali su prednost igrači crno – belih za 23 pobedu u sezoni.

Najbolji u ekipi domaćina istakao se Dejvis sa 22 poena dok su po 13 imali Lakić, Drežnjak i Božić.

Partizan je predvodio Džejms Naneli sa 18 koševa, a 15 je dodao kapiten Panter.

Crno – belima do kraja takmičenja pred plej – of ostaje još odloženi duel protiv Budućnosti u Podgorici. Zadar je završio regularni deo sezone sa skorom 11-15 i čeka ime rivala u doigravanju.

Zadar – Partizan 78:88 (15:24,15:25, 25:15, 23:24)

Foto: KK Zadar/ Zvonko Kucelin

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Određeni arbitri za Evropsko prvenstvo!

Određeni su arbitri i za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu koje će se održati u Nemačkoj. Spisak je od 19...

POVEZANE OBJAVE