Zvezda u poslednjoj deonici srušila Split, vratio se Lazić!

U 26. kolu ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Split na svom terenu rezultatom 83:74.

Dobro je Zvezda započela utakmicu u hali Aleksandar Nikolić i poenima Martina povela sa 11:4 nakon uvodna tri minuta. Domaći su ubrzo imali i dvocifrenu prednost (18:7) nakon što je dva slobodna bacanja pogodio Petrušev. U prvoj deonici Zvezda je imala čak sedam izgubljenih lopti,  čak sedam, i to je omogućilo Splitu da se rezultatski vrati u meč. Krenuli su gosti da sjajno šutiraju za tri poene. Ređali su pogotke sa distance Tišma, Saliven i Šorter, te je domaćin posle prvih 10 minuta imao samo dva poena prednosti 23:21.

Na startu druge deonice gosti su izjednačili, Kampaco je uneo život u igru svog tima i asistencijom bez gledanje pronašao Petruševa na polaganju. Tako su domaći vratili prednost, a na kraju poluvremena je rezultat bio 39:36.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala bolje, Lazić je pogodio trojku, zatim je i Nedović upisao važne poene. Međutim, ni gosti se nisu predavali, smanivali su zaostatak, ali Petrušev je igrao sjajan meč, a u drugom poluvremenu pratili su ga Nedović i Vidloza. Zvezda je poenima Markovića došla do dvocifrene prednosti, igra Splita se raspala, a rezultat na kraju meča je bio 83:74.

Filip Petrušev je bio najefikasniji sa 25 poena, a pored njega sjajan je bio i Nemanja Nedović koji je ubacio 15 poena.

U ekipi Splita istakli su se Šenon Šorter sa 21 i Luis Saliven koji je ubacio 18 poena. Zvezda je trenutno na drugoj poziciji sa skorom 21-3, pobedom manje u odnosu na lidera Partizan i nada se kiksu crno-belih protiv Budućnosti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE