Kreće Superliga Srbije: Partizan i Zvezda se priključuju od polufinala

U hotelu “Crown Plaza” u Beogradu održana je konferencija za medije povodom nove sezone košarkaške Superlige Srbije.

 U završnu fazu se ulazi sa 10 učasnika, samo što će se Partizan i Zvezda priključiti tek od polufinala, a protivnike će dobiti kada se okonča grupna faza. Učesnici ABA lige i sa druge strane, prvih pet ekipa iz KLS-a (Zlatiubor, Vojvodina, Metalac, OKK Beograd, Spartak iz Subotice).

-Zvezdi i Partizanu smo dali povlašćeni status i dobili su status polufinaliste. To je urađeno zbog brojnih oabevza u ABA li Evroligi. To je bilo jedino rešenje. Ostalih osam ekipa će se rangirati prema plasmanu u ABA, a zatim prema plasmanu u KLS-u. Dobićemo dve grupe po četiri. Prvi se sastaje sa četvrtim, drugi sa trećim i tako ćemo dobiti polufinalne parove. Sama Superliga počeće 26. aprila. Odigraće se šest kola. U planu je da polufinalna serija krene četvrtog dana nakon završetka ABA lige. Vodili smo računa i trudili se da kalendar i raspored budu takvi da se izađe u susret reprezentaciji. Doneli smo odluku da se polufinalna serija i finalna igraju na dve pobede. Sve će ovo biti fleksibilno jer je Partizan izborio plasman u plej-of Evrolige”, rekao je Aleksandar Grujin, direktor Superlige Srbije.

Takmičenje počinje naredne nedelje, prve utakmice su na programu 26. i 27. aprila. Preostalih osam učesnika će biti podeljeni u dve grupe po četiri, a samo pobednici grupa idu direktno u polufinale gde ih čekaju večiti rivali.

Polfunalne serije Superlige kreću četiri dana po završetku finala ABA lige, a najkasnije će se čekati do 8. ili 9. juna. Igraće se na dve pobede.

Finalna serija je zakazana za 16. jun, druga utakmica će biti na programu 18. juna, a eventualna mastorica 21. juna.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda odbranila titulu posle golova Olajinke i Endiaja! (VIDEO)

Fudbaleri crvene zvezde savladali su TSC na stadionu "Rajko Mitić" sa 2-1 i tako obezbedili obranu titule. Terensku inicjativu...

POVEZANE OBJAVE