Sastanak čelnika Evrolige: Hoće li Partizan i Zvezda naredne sezone zajedno igrati elitno takmičenje!?

Evroliga i njeni članovi sastaju se danas kako bi razgovarali o budućnosti elitnog košarkaškog takmičenja.

A licencu trenutno ima 13 klubova: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA. Ruski klub neće igrati Evroligu još neko vreme, a kako se ranije govorilo Monako i Virtus Bolonja su prvi u redu za A licencu, koju če verovatno i danas dobiti.

ABA liga će imati svoje mesto u elitnom takmičenju, kako se već navelo to ne mora da bude šampion takmičenja već jedan tim iz te lige.

– Bez ikakve sumnje, aktuelna sezona Evrolige je pokazala koliko donosi dinamični duo Partizana i Crvene zvezde. Kao i u svim dobrim rivalstvima, iako su klubovi ‘neprijatelji’, oni moraju da koegzistiraju kako bi uvećali svoj uticaj na svakom nivou na terenu i van njega, piše novinar Aris Barkas o aktuelnom raspoloženju u Evroligi. 

Nije tajna da je najbliže rešenje za sledeću sezonu ono prema kojem bi se Valensija vratila u Evrokup, a pobednik tog takmičenja bi dogodine igrao Evroligu. 

Evroligi je proširenje neophodno, posebno što ugovor sa kompanijom IMG ističe na leto 2026, mada postoji opcija da se obnovi za još 10 godina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos posle titule: Mi smo došli da igramo košarku!

Crvena zvezda je posle godinu dana pauze vratila titulu šampiona ABA lige u svoje vitrine pošto je sa 3-0...

POVEZANE OBJAVE