Španci oduševljeni: ” Marka” pisala o dočeku Obradovića u Zadru

Najtrofejniji i najbolji trener u Evropi, Željko Obradović dočekan je u Zadru, kako i zaslužuje, kao legenda i velikan košarke.

To nije promaklo ni Špancima, “Marka” je ispratila ovaj upečatljiv momenat iz Hrvatske.

– Željko Obradović je večan: Ogromne ovacije u Zadru, naslov je teksta čuvene Marke. 

Iako su odavno splasnule tenzije, često strancima bude neobično kad dođe do ovakvih momenata na Jadranu. Neke ličnosti su u svakom slučaju daleko iznad svih podela, to pokazuje i slučaj Željka Obradovića.

– Neočekivano, legendarni trener Partizana dobio je navijanje sa hrvatskih tribina. Jadranska liga ima nešto od one balkanske identitetske košarke koja je zadivila svet krajem prošlog veka. Sada je taj identitet dezintegrisan u različitim narodima koji su proizašli iz sukoba na Balkanu i koji su, između ostalog, doveli do odvajanja jugoslovenskih republika. Od pomenutog raskola, čudno je videti znake naklonosti između jednog i drugog naroda. Takođe i na sportskom nivou. Ali Željko Obradović je suviše neodoljiva figura da bi izbegao pohvale. Beogradski Partizan, aktuelni tim legendarnog srpskog trenera, gostovao je na terenu hrvatskog Zadra. Bilo je dovoljno da se pojavi kroz tunel svlačionice da počnu neverovatne ovacije publike. Tribine su se tek trebale popuniti, ali zvuk je bio gromoglasan. Obradović se ganut zahvalio iz tehničke zone uz naklon publici, piše ”Marka”.

Kao i uvećini dvorana u regionu i evropi, trener Partizana dočekan je aplauzima i u Zadru, a i na to je imao prikladan komentar. 

-Hvala na toplom prijemu i aplauzima, sve je bilo super korektno, kako stvari stoje verovatno ćemo se uskoro videti ponovo, rekao je legendarni trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE