ATP BANJA LUKA: Francuz pretio, Đoković preokretom do četvrtfinala!

Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Banjaluci. Posle tri seta i dosta poteškoća, slavio je protiv francuskog tinejdžera Luke Van Eša sa 2:1.

Po setovima 6:7 (4), 6:3, 6:2

U prvih pet gemova, oba tenisera bila su sigurna na svoj servis. Francuz nije popuštao i odlično parirao najboljem igraču sveta. Oduzeo je servis Đokoviću u devetom gemu. Međutim, Đoković odmah uzvraća i izjednačuje na 5:5.

Kasnije je set otišao u taj – brejk. Đoković je prvi stekao prednost, ali ju je ispustio. Van Eš je to iskoristio i nadoknadio propušteno iz regularnog toka seta za vođsvo serijom od tri vezana poena.

Đoković brejkom u trećem gemu počinje drugi set i potvrđuje za 3:1. Kasnije je uz još jedan brejk izjendačio na 1:1.

Loše je Srbin počeo odlučujući set i odmah pretrpeo brejk nakon što je Van Eš iskoristio treću priliku da mu oduzme servis. Đoković odmah uzvraća i posle mnogo muke potvrđuje preokret.

Potom je vezao još dva gema za seriju 4:0 i ukupno 4:1 u trećem setu. Kasnije je to zadržao i iskoristio prvu od dve meč lopte za prvu pobedu u međusobnim duelima.

Đoković bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Dušana Lajovića ako savlada Francuza Gregorija Barera.

FOTO: Instagram printskrin/ Srpska Open

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LESOR SE NALJUTIO: Igrač crveno-belih najbolji defanzivac EL, Francuz imao drugačije mišljenje

Košarkaši Panatinaikosa i Olimpijakosa učestvovaće ove godine na završnom turniru Evrolige. Atinski zeleni igraće sa Fenerbahčeom u polufinalu. Pirejci sa...

POVEZANE OBJAVE