JANIĆ POSLE POBEDE NAD VOŠOM: Prelomili su nas, a onda smo pokazali karakter po hiljaditi put

Odbojkaši Partizana, nakon osvajanja Kupa i Superkupa, kao i preokreta protiv večitog rivala Crvene zvezde u četvrtfinalu, sigurno idu ka osvajanju triple krune.

Na tom putu su večeras u Novom Sadu poveli sa 1-0 u finalnoj seriji Superlige protiv Vojvodine.

Posle početne pobede veoma je zadovoljan bio trener Partizana Bojan Janić.

Videli ste. Prvi set smo iščupali, drugi set smo još više iščupali. Mislim da su oni imali set-loptu kad je Batak napravio as. U trećem smo vodili 23:17, Voša nije odustajala i svaka im čast. Moram da im čestitam na tome. Mi smo im pomogli nekim našim greškama. Ono na šta sam najviše ponosan večeras je to da smo ovako dobili četvrti set. Iz iskustva vam pričam da retko koja ekipa može da se vrati posle 2:0 i 23:17, gde si praktično otišao da se tuširaš. Oni su nas prelomili, a onda smo u četvrtom setu pokazali karakter po hiljaditi put. Skidam kapu mojim momcima, stvarno mislim da to nije bilo lako, izjavio je Janić.

Slobodan Boškan, nekadašnji njegov saigrač u reprezentaciji, a sada trener Vojvodine, zna šta je presudilo.

Odlučujuće je bilo što nismo naše šanse iskoristili u prva dva seta. I onda kad ne iskoristiš te šanse, onda protivniku to digne samopouzdanje i ostanete zatečeni. Glavni problem nam je to što smo na teške lopte bili mnogo nemirni u bloku. Oni nisu morali ni jako da udaraju, nego samo da pucaju po bloku i to im je davalo rezultat. Izgubili smo prvi meč, malo ćemo se odmoriti i krenuti da razmišljamo o drugom duelu na terenu Partizana, rekao je Boškan.

Druga utakmica se igra u subotu, kada će domaćin biti Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE